Μετά τη διαφωνία που υπήρξε στο Eurogroup της Τετάρτης, η Ελλάδα ετοιμάζει ένα… πυρηνικό όπλο για την επόμενη μάχη στα πεδία των Βρυξελλών. Πολλοί πίστευαν πως θα πήγαινε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Ιωάννης Μελισσανίδης για τη μεγάλη κωλοτούμπα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτηκε έναν πολύ πιο έξυπνο τρόπο ελιγμού.

Ο χρονικώς υπεράχρονος βουλευτής, Κώστας Ζουράρις, θεωρείται ως ο κατάλληλος άνθρωπος για να λύσει το γόρδιο δεσμό και να άρει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Με δεδομένο ότι οι βασικές διαφωνίες έχουν να κάνουν με τεχνικούς όρους και κυρίως με λέξεις που στη μία πλευρά ξινίζουν και στην άλλη βρωμάνε, ο γλωσσοπλάστης Μακεδόνας πολιτικός αποτελεί τον κατάλληλο άνθρωπο.

Πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά να έχει απορρίψει τη λέξη extend (παράταση) και τη γερμανική να μη δέχεται τη λέξη amend (τροποποίηση).

Παράλληλα, η Ελλάδα δεν δέχεται τη φράση πως συμφώνησε «να διερευνήσει τις πιθανότητες επέκτασης και ολοκλήρωσης του υπάρχοντος προγράμματος», ενώ πάντα εκκρεμεί το πώς θα διατυπωθεί η «γέφυρα» ενός νέου προγράμματος.

Ο Ολύμπιος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και η διερμηνέας του, με την οποία έχουν γίνει πια αχώριστοι φίλοι (βλέπετε η έρις γίνεται έρως), θα μεταβούν λοιπόν στις Βρυξέλλες για να «μεταφράσουν» τη συμφωνία και εν συνεχεία να πείσουν τους Έλληνες πως η κυβέρνηση «γάμησε» στις διαπραγματεύσεις με τους Αλεμάνους!

Πληροφορίες του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times αναφέρουν πως η κουστωδία των δυσσεβών Βρυξελλών βρίσκεται σε πανικό, καθώς δεν περίμενε μία τέτοια κίνηση – ματ από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη τον τροϊκοφάγο.

Μιας και αναφέραμε την τρόικα, ο κ. Ζουράρις έχει ήδη βρει τη νέα λέξη για την ομάδα των διαπραγματευτών. Θα ονομάζεται εφεξής «Εξαποδαρούσα χαρτογιακαδοκομπανία»! Για συντομία και ευκολία φυσικά το διεθνές της όνομα θα είναι «Six Feet», ενώ ο επικεφαλής της θα ονομάζεται «τριτύαρχος».

Όσο για το νέο πρόγραμμα, που θα είναι Μνημονιοομοιάζον, θα έχει τον υπέροχο τίτλο «Ελλεβορίζουσα Σήραγξ»!

Αντί δηλαδή για γέφυρα που θα μας βγάλει από την κρίση, θα βάλουμε τελικά ένα «ιαματικό τούνελ», που είναι πιο πιασάρικο. Ευνοεί το «να δούμε επιτέλους φως στο τούνελ» και άλλα τέτοια δημοσιογραφικά κλισέ.

Όσο για τη λέξη «παράταση» θα την πούμε «χασομέρη» κι άσε τους Γερμανούς να ψάχνουν πως θα μετέφραζε ο Παπαδιαμάντης την «τροποποίηση».

Αυτές είναι οι εισηγήσεις του Κώστα Ζουράρη, που φαίνεται πως έχουν κλειδώσει, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι εκπλήξεις από τον πάντα ευφάνταστο καθηγητή και βουλευτή των Καμμένων Ελλήνων.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]