Viral έχει γίνει η ανάρτηση ενός άνδρα στο Facebook, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με ρατσιστική συμπεριφορά στο αεροδρόμιο. Ο Emmit Walker βρισκόταν στην ουρά του αεροδρομίου περιμένοντας να επιβιβαστεί, όταν μία λευκή γυναίκα άνοιξε διάλογο μαζί του θεωρώντας πως θα έπρεπε να περιμένει πιο πίσω στην ουρά, και πως ήταν αδύνατο να έχει εισιτήριο πρώτης θέσης επειδή… είναι μαύρος. Η απάντηση ήλθε “πληρωμένη” από τον Walker, ο οποίος δείχνοντας της το εισιτήριο του της είπε πως είναι “απλά ένας αράπης με λεφτά”.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ανάρτηση του ίδιου του Walker, στην οποία έχει ένα βελάκι να δείχνει την εν λόγω γυναίκα και τη λεζάντα: “This lady is funny lmao” (=Η κυρία αυτή είναι αστεία).

Δείτε την ανάρτηση, με τον διάλογο:

Her: excuse me i believe you may be in the wrong place you need to let us thru. This line is for priority boarding Me:…

Δημοσιεύτηκε από Emmit Eclass Walker στις Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Εκείνη: Συγγνώμη, πιστεύω πως μάλλον βρίσκεστε σε λάθος σημείο, πρέπει να μας αφήσετε να περάσουμε. Αυτή η σειρά είναι για επιβάτες με προτεραιότητα (priority boarding).

Εγώ: Με το προτεραιότητα, εννοείτε πρώτης θέσης, σωστά;

Εκείνη: Ναι… Τώρα με συγχωρείτε, θα σας καλέσουν όλους εσάς αφού επιβιβαστούμε εμείς.

Εγώ: *της χώνω το priority boarding pass μου στη μούρη* Μπορείτε να χαλαρώσετε κυρία μου, είμαι στο σωστό σημείο, είμαι εδώ για περισσότερη ώρα, οπότε μπορείτε να επιβιβαστείτε μετά από εμένα.

Εκείνη: *συνεχίζει απτόητη* Πρέπει να είναι στρατιωτικός ή κάτι, αλλά εμείς πληρώσαμε για τις θέσεις μας οπότε και πάλι αυτός πρέπει να περιμένει.

Εγώ: Όχι, ήμουν πάντα πολύ μεγάλος (σε μέγεθος) για να είμαι σε οποιονδήποτε στρατό. Είμαι απλά ένας αράπης με λεφτά.

Όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά, άρχισαν να χειροκροτούν.

Στη συνέχεια, με βίντεο το οποίο ανήρτησε, ο Walker δήλωσε πως δεν περίμενε η ανάρτηση του να έχει αυτήν την απήχηση, ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο απλά για να τραβήξει την προσοχή, και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την γυναίκα -την ίδια γυναίκα που του συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο- που την εξέθεσε δημόσια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]