Κατά τη διάρκεια της πλούσιας ποδοσφαιρικής του καριέρας, άλλαζε τις ομάδες… σαν τα πουκάμισα, τσακώθηκε με κάποιον σχεδόν από όπου κι αν πέρασε, πριν λίγες μέρες έφυγε από την προπόνηση της Γουέστ Μπρομ, ανακοινώνοντας στους συμπαίκτες του ότι σταματάει το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο Νικολά Ανελκά.

Ακόμα και από την αποστολή της εθνικής Γαλλίας έχει «απελαθεί» μετά από προσωπική επίθεση ενάντια στον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό των «τρικολόρ», Ραϊμόντ Ντομενέκ (2010). Δεν πήγε ποτέ να απολογηθεί στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από τους επόμενους 18 αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας του, κάτι που σήμανε και το τέλος της καριέρας του σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Πριν από αυτό όμως είχε προλάβει να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης στο Euro 2000 και έναν χρόνο αργότερα πήρε και το Confederations Cup.

Ήταν από τους «γυρολόγους» των γηπέδων, καθώς έπαιξε σε Παρί Σεν Ζερμέν, Αρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Φενέρμπαχτσέ, Μπόλτον,  Τσέλσι, Σανγκάη Σενχούα, Γιουβέντους και Γουέστ Μπρομ! Μόνο στην Τσέλσι έμεινε 4 χρόνια και στην Μάντσεστερ Σίτι τρία. Σε όλες τις άλλες έμεινε από 6 μήνες, μέχρι και κάτι μέρες στην Γουέστ Μπρομ…

Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ριζώσει σε μια ομάδα δεν του στέρησε την ευκαιρία να κατακτήσει τρόπαια. Το «παλμαρέ» του θα το ζήλευαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Δύο πρωταθλήματα Αγγλίας (Αρσεναλ-Τσέλσι), 1 πρωτάθλημα Ιταλίας (Γιουβέντους), 1 πρωτάθλημα Τουρκίας, (Φενέρμπαχτσε), 4 FA Cup (Τσέλσι-Αρσεναλ), Δύο Community Shield (Άρσεναλ-Τσέλσι), 1 Κύπελλο Ιντερτότο (Παρί Σεν Ζερμέν) με αποκορύφωμα το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ιδιότροπος και δύσκολος χαρακτήρας, ειδικά όταν ήταν νεότερος. Στην Τσέλσι έδειχνε πιο ώριμος από ποτέ και όλοι πίστεψαν ότι έχει αφήσει μια και καλή πίσω του, τον «κακό του εαυτό». Όλα αυτά μέχρι που αποφάσισε να πάει στην Σανγκάη για να «κολλήσει» τα τελευταία… πολύ βαρέα ένσημα της καριέρας του. Εκεί από ένα σημείο και μετά δεν κατέβαινε στις προπονήσεις γιατί του χρωστούσαν και βρήκε καταφύγιο στη Γιουβέντους για ένα μήνα.

Έμεινε ελεύθερος, η Γουέστ Μπρομ κινήθηκε πιο γρήγορα από όλους και τον έκανε δικό της μην μπορώντας να πιστέψει την τύχη της. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ίδιο τον Ανελκά και το τι μπορεί να συμβεί με την ψυχολογία του μέσα σε λίγες μέρες. Ξεκίνησε βασικός στο πρώτο ματς τη σεζόν αλλά σε μία από τις επόμενες προπονήσεις, έφυγε από το γήπεδο, μάζεψε τα πράγματα του από το ντουλαπάκι του και πολύ απλά ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι πολύ απλά, αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι ο Eric Manasse έφυγε από τη ζωή. Είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την οικογένειά του και για τους φίλους του. Αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό πίσω του», έγραψε ο Ανελκά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Οι κοντινοί του άνθρωποι θεωρούν ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που τον έκανε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ακόμα και οι «αλήτες» δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις που βιώνουν κατά καιρούς, γιατί πάνω απ’ όλα είναι και αυτοί άνθρωποι…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]