Το καλοκαίρι έχει ήδη αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του και οι ηλιόλουστες μέρες των τελευταίων ημερών μας προϊδεάζουν με τον πιο όμορφο τρόπο.

Η Αθήνα ίσως να μην αποτελεί το καλύτερο μέρος για να δαπανήσει κάποιος τις διακοπές του,αλλά υπάρχουν κάποιοι χώροι που μυρίζουν καλοκαίρι και προσφέρουν ανάσες ξεκούρασης και χαράς. Ένας τέτοιος χώρο αποτελεί και ο θερινός κινηματογράφος “Σινέ Θησείο”,που στολίζει την οδό Αποστόλου Παύλου στην περιοχή από την οποία προέρχεται και το όνομά του.

Το “Σινέ Θησείο” αποτελεί τη μετουσίωση του θερινού κινηματογράφου,κτισμένο το 1935 και καλοδιατηρημένο παρά τις αρκετές δεκαετίες που μετράει “πάνω” του ..Η χρονολογία αυτή του προσδίδει και την μοναδική ιδιότητα ως του πιο παλιού κινηματογράφου στο είδος του. Οι ταινίες που προβάλλει,προέρχονται κυρίως από το παρελθόν,κοντινό ή μακρινό , δεν έχει σημασία και ο παλαιικός του χαρακτήρας ενισχύεται ακόμα πιο πολύ με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους κινηματογράφους δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά η θέα που προσφέρει στους επισκέπτες του. Η φωτισμένη Ακρόπολη το βράδυ σίγουρα θα αποπροσανατολίζει το βλέμμα των θεατών από τη μεγάλη οθόνη και την προβαλλόμενη ταινία,καθώς μόνο ο χαρακτηρισμός μαγική μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια την ομορφιά της. Το σκηνικό όλο συμπληρώνεται ιδανικά με τα εδέσματα που προσφέρει ο κινηματογράφος. Ακόμα και αυτά δεν είναι συνηθισμένα,σπιτική βυσσινάδα και φρεσκοψημένη τυρόπιτα δεν αφήνει αδιάφορους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Το μικρό αυτό σινεμά κουβαλάει και μία διάκριση πάνω του,που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. To κανάλι CNN το ανακύρηξε ως τον καλύτερο θερινό κινηματογράφο του κόσμου. Πολλές ανοιχτές αίθουσες υπάρχουν στην Αθήνα, καμιά τόσο μαγική όσο το Θησείον», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημοσιογράφοι του στην κριτική τους για το μέρος. Μία επίσκεψη μένει για να διαπιστώσετε και μόνοι σας την μαγεία που αποπνέει αυτός ο κινηματογράφος.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που το καλοκαίρι διαρκεί παραπάνω από τρεις μήνες,τα θερινά σινεμά έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια όλων μας και συντροφεύουν πολλά ζεστά βράδια που έχουμε ξεμείνει στην πρωτεύουσα. Το “Σινέ Θησείο” φέρνει στο νου αναμνήσεις και κάτι από την αίγλη του παρελθόντος,τόσο με τις ταινίες που προβάλλει όσο και με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]