Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στο κέντρο κράτησης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Ένταση επικρατεί στον καταυλισμό. Σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα στο νησί.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα απανθρακωμένο πτώμα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Το πτώμα που σύμφωνα με τον ίδιο διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ΙΧ και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έχει οδηγηθεί στο νεκροτομείο του νοσοκομείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει σε γυναίκα ή σε άνδρα.

Εκπρόσωπος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης ανέφερε στο One Channel ότι στο νοσοκομείο μεταφέρονται τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες.

Περίπου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασαν στη Μόρια δύο πυρκαγιές, το ένα μέτωπο περίπου 400 μ. έξω από το κέντρο κράτησης και το δεύτερο εσωτερικά μέσα σε κοντέινερ.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλα κοντέινερ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποστεί καταστροφές τουλάχιστον επτά οικίσκοι.

Μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς επικράτησε ένταση στον καταυλισμό και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

https://www.facebook.com/philippa.kempson.1/videos/10156957745394355/

Στο σημείο βρέθηκαν δύο οχήματα και οκτώ άνδρες της Πυροσβεστικής για να πραγματοποιήσουν επιχείρηση κατάσβεσης. Λίγο μετά τις 19.00 η φωτιά είχε σβήσει.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Πολιτικά της Λέσβου ανάρτησε στον λογαριασμό της στο facebook βίντεο που δείχνει ψηλές φλόγες και πολύ καπνό, ενώ καταγράφονται πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν.

Μεγάλη φωτια στο ΚΥΤ της Μοριας αυτή τη στιγμή.Πληροφορίες και για νεκρούς μετά από εξέγερση που ξέσπασε λίγο μετά την πυρκαγιά.

Gepostet von Εφημερίδα Πολιτικά am Sonntag, 29. September 2019

Στον καταυλισμό παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αποσυμφόρηση του νησιού ζητά ο δήμαρχος Λέσβου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κύτελης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, περιέγραψε, νωρίτερα, την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, μιλώντας για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κάνουν λόγω για δύο νεκρούς, μία γυναίκα με το παιδί της.

Ο κ. Κύτελης ανέφερε ότι κάποιοι παρεμπόδισαν την πυροσβεστική να μπει στο κέντρο κράτησης, ενώ ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν εναέρια μέσα και η φωτιά έσβησε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η κατάσταση στο εσωτερικό του κέντρου ήταν τεταμένη σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος προειδοποίησε για μία δύσκολη νύχτα.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης ανέφερε ότι έχει ήδη μιλήσει με την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ζήτησε άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως από την Ελευσίνα αναχωρεί ένα C130 μεταφέροντας τρεις διμοιρίες ΜΑΤ. Μαζί τους μεταβαίνουν στο νησί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμανλάκης και ο γ.γ. μεταναστευτικής πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]