Από το 2010 που πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δείξει ότι έχει μια ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Η φετινή σεζόν όμως, μπορεί να εξελιχθεί στην καλύτερη του Χαβιέρ Ερνάντεζ στην PremierLeague.

2010/2011

 

Ο «Τσιτσαρίτο» αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ τον Ιούλιο του 2010. Αρχικά το νεαρό της ηλικίας του (1/06/1988) αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση του, αλλά το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 της Νοτίου Αφρικής επέσπευσε τις διαδικασίες απόκτησης του.

Ο παίκτης δεν ήταν γνωστός στην ευρωπαϊκή αγορά και η Γιουνάιτεντ δεν ήθελε να ρισκάρει πιθανό ανταγωνισμό από άλλες ομάδες, όταν ο Ερνάντεζ θα έδειχνε την αξία του στο Μουντιάλ. Έτσι αποφάσισε να ρισκάρει και να τον αποκτήσει άμεσα από την Τσίβας.

Το ρίσκο αυτό της έχει βγει σε πολύ μεγάλο βαθμό και συγκεκριμένα, η πρώτη του χρονιά, ήταν η καλύτερη του στην ομάδα, μέχρι και σήμερα. Ο νεαρός επιθετικός, μπαίνοντας σχεδόν πάντα σαν αλλαγή, πρόλαβε να πετύχει 20 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις! Ασφαλώς, αξιοσημείωτο επίτευγμα για πρώτη χρονιά στην PremierLeagueσε τέτοια ηλικία. Την πρώτη του σεζόν, κατέκτησε και τους μοναδικούς τίτλους του στην Αγγλία. Το πρωτάθλημα και το Community Shield.

 

2011/2012

 

Η δεύτερη σεζόν, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Ερνάντεζ. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και έκανε 9 συμμετοχές λιγότερες σε όλες τις διοργανώσεις. Παρόλα αυτά πρόλαβε να πετύχει 12 τέρματα σε 36 αγώνες.

Ένα γκολ ανά τρία ματς δεν είναι καθόλου κακός απολογισμός, ακόμα και για βασικό παίκτη, αλλά όταν έρχεσαι τις περισσότερες φορές από τον πάγκο, ο συγκεκριμένος απολογισμός μόνο επιτυχημένος μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

2012/2013

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «τρελαίνει» όλη την Ευρώπη και αποκτά από την Άρσεναλ τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Όλοι στο Νησί, μιλούν για ένα δίδυμο «φωτιά» που θα «καίει» τα πάντα στο πέρασμα του.

Παντού εικόνες του Φαν Πέρσι και του Ρούνεϊ. Πουθενά αυτή του Τσιτσαρίτο. Ο καθένας στη θέση του, θα ζητούσε μεταγραφή από μόνος του για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, από τη στιγμή που ακόμα και χωρίς τον Φαν Πέρσι δεν ήταν βασικός.

Ο Μεξικανός όχι μόνο δεν ζήτησε μεταγραφή, όχι μόνο δεν δέχτηκε να μπει στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, αλλά αντίθετα, έχει καταφέρει τον τελευταίο μήνα, να έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας και τα εξώφυλλα των εφημερίδων από το βασικό επιθετικό δίδυμο των «κόκκινων διάβολων».

Πώς το κατάφερε αυτό; Με 8 γκολ σε 5 ματς, από τις 23/10 έως τις 10/11 (19 μέρες), μπαίνοντας στα περισσότερα ματς ως αλλαγή και πιο συγκεκριμένα, σκοράροντας κάθε περίπου 45 λεπτά (350 λεπτά / 8 γκολ).

 

Όλα ξεκίνησαν από το ματς με την Μπράγκα στο Ολντ Τράφορντ για το ChampionsLeague. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 20 λεπτό της αναμέτρησης. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ερνάντεζ μείωσε σε 1-2 και στο 75’ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Μόλις πέντε μέρες αργότερα, ακριβώς στο ίδιο λεπτό με το ματς απέναντι στην Μπράγκα, πετυχαίνει το 3-2 απέναντι στην Τσέλσι και δίνει τη νίκη στην ομάδα του (το γκολ ήταν από προφανή θέση οφσάιντ).

Από τότε μέχρι τις 10/11/12 μεσολάβησαν δύο ακόμα γκολ, με την Τσέλσι στο LeagueCup και πάλι με την Μπράγκα στο ChampionsLeague. Κανείς όμως δεν ήξερε τι θα έβλεπε στο Βίλα Πάρκ.

 

Άστον Βίλα – Μάντεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Η Μάντσεστερ δοκιμάζεται στην έδρα της Αστον Βίλα και μένει πίσω στο σκορ στο χειρότερο δυνατό σημείο για μια ομάδα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 51’ ο Βάιμαν (σκόρερ και του πρώτου τέρματος) έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ. Ο Ερνάντεζ δεν είχε ξεκινήσει βασικός, αλλά μπήκε στην ανάπαυλα στην θέση του Γιάνγκ.

Στο 58’ μετά από μια μπαλιά του Σκόουλς κατεβάζει τη μπάλα και πλασάρει ανάμεσα σε αμυντικό και τερματοφύλακα χωρίς κανείς να έχει καταλάβει πώς πέρασε η μπάλα και το 2-1 ήταν γεγονός.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ράφαελ κάνει μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί βρίσκεται πάλι ο Τσιτσαρίτο, ο οποίος σταματάει τη μπάλα πλασάρει και ενώ αυτή είχε πορεία προς το τέρμα βρίσκει στον Φλάαρ και χρεώνεται ως αυτογκολ (2-2) (για μένα δεν είναι αυτογκόλ).

Από εκεί που η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ο Ερνάντεζ με τα γκολ του της έδωσε μισή ώρα μαζί με τις καθυστερήσεις για να κυνηγήσει τη νίκη. Αυτή τελικά ήρθε με ακόμα ένα γκολ του Μεξικανού στο 87!

Εξαιρετικά γρήγορος δεν είναι. Τρομερά δυνατό δεν τον λες. Η τεχνική σίγουρα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Παρόλα αυτά, όταν βρεθεί σε θέση για γκολ, σπάνια «συγχωρεί» και ξέρει να βρίσκεται στη σωστή θέση την σωστή στιγμή. Φίλιπο Ιντσάγκι, μήπως έχεις ετεροθαλή αδερφό από το Μεξικό και δεν το ξέρεις;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]