Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ακόμα και η θητεία του Στίβεν Τζέραρντ στην Λίβερπουλ. Ο Άγγλος μέσος, ανακοίνωσε σήμερα (2/1) ότι το καλοκαίρι που μας έρχεται θα αποχαιρετίσει την ομάδα του Άνφιλντ, μετά από 17 χρόνια παρουσίας.

Ο Τζέραρντ φοράει την φανέλα της Λίβερπουλ από 9 χρονών και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 1998 απέναντι στην Μπλάκμπερν. Μετά από 695 αγώνες και 160 γκολ μέχρι σήμερα, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Όχι άμεσα, αλλά δεν παύει να αποτελεί θλιβερή είδηση για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, αλλά και για το ποδόσφαιρο γενικότερα.

«Αυτή είναι σίγουρα η δυσκολότερη απόφαση της ζωή μου και για να καταλήξω σε αυτή χρειάστηκε πολύς χρόνος και συζήτηση με την οικογένειά μου.

Επέλεξα να κάνω τώρα την ανακοίνωση, για να μην αποσπάσω την προσοχή των συμπαιχτών και του προπονητή του για το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν ήθελα να ακούγονται συνέχεια σενάρια για το μέλλον μου, μέχρι το καλοκαίρι.

Η Λίβερπουλ ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και να την αποχαιρετίσουμε θα είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι για το καλό όλων. Το δικό μου, του συλλόγου και της οικογένειάς μου.

Θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν δεν ξέρω καθόλου σε ποια ομάδα θα ανήκω, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι δεν θα πήγαινα κάπου που θα βρισκόμουν συχνά αντίπαλος με την Λίβερπουλ. Δεν μπορώ να το διανοηθώ.

gerrard_cl

Η απόφασή μου βασίζεται καθαρά στην επιθυμία μου να γνωρίσω  καινούρια πράγματα και ποδοσφαιρικά αλλά και ως άνθρωπος και να μην έχω απωθημένα όταν τελειώσω την καριέρα μου.

Δεν ξέρω πώς να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Μπρένταν Ρότζερς, τους ιδιοκτήτες και όλους στην ομάδα για τον τρόπο που χειρίστηκαν όλο αυτό. Φεύγω σε πολύ καλό κλίμα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας, για την συνεχόμενη στήριξή τους.

Είναι πολύ ξεχωριστό να είσαι κομμάτι της Λίβερπουλ και πραγματικά εύχομαι να επιστρέψω κάποια στιγμή σε οποιοδήποτε πόστο με χρειαστεί η ομάδα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα συνεχίσω να είμαι το ίδιο εργατικός στις προπονήσει και στους αγώνες, όπως είμαι όλα αυτά τα χρόνια για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Για το τέλος άφησα τους ανθρώπους που κάνουν τη Λίβερπουλ τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Τους οπαδούς μας. Ήταν τιμή μου να σας αντιπροσωπεύω ως παίχτης αλλά και ως αρχηγός. Απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο που φόρεσα αυτή τη φανέλα και ειλικρινά θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην ομάδα όσο ακόμα βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο» ήταν τα λόγια του στην επίσημη ανακοίνωσή του για το θέμα.

Ότι και να έλεγε όμως, τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες περιπτώσεις. Το ποδόσφαιρο χάνει άλλον έναν «ρομαντικό» που ακόμα και μετά από 17 χρόνια αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Να μην μείνει στην ομάδα που ανήκει από τα 9 του χρόνια, κι ας μην είναι ιδανικές οι συνθήκες. Ποτέ άλλωστε η Λίβερπουλ δεν ήταν ομάδα που τα έβρισκε όλα έτοιμα. Ειδικά την «εποχή του Τζέραρντ».

Η απόφαση κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή. Ας ελπίσουμε όμως, πως ο Τζέραρντ θα καταλήξει τελικά στους Λ.Α. Γκάλαξι και δεν θα τον δούμε και αυτόν με τη φανέλα κάποιας άλλης αγγλικής ομάδας, όπως τον Φρανκ Λάμπαρντ με αυτή της Σίτι, ενώ είχε συμφωνήσει με την ομάδα της Νέας Υόρκης. Γιατί και ο Λάμπαρντ είχε πει πως δεν θα αγωνιζόταν στην Αγγλία…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts