Η 21η Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια ημέρα για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down και η Κορίνθιανς, ο γνωστός βραζιλιάνικος σύλλογος, έδειξε πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει χώρο για όλους!

Συγκεκριμένα, η «τιμάο» για να τιμήσει την ημέρα υπέγραψε συμβόλαιο με τον 26χρονο Κάιο Ταντέου Μπατίστα, που πάσχει από σύνδρομο Down, μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σάλας για άτομα που πάσχουν από την ασθένεια.

Ο Κάιο βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο, γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες, φόρεσε τη φόρμα του και πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση τόσο στο γήπεδο, όσο και στο γυμναστήριο!

Μόλις τελείωσε τη γυμναστική με τους συμπαίκτες του ολοκλήρωσε την προπόνηση, παίρνοντας μέρος στις εκτελέσεις πέναλτι. Κατόπιν, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας και έδωσε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τη μεταγραφή του.

Μετά από δύο μέρες, ο Κάιο ξαναπήγε στο γήπεδο και ξεκίνησε στην 11άδα για τον αγώνα του πρωταθλήματος Paulista κόντρα στην Ατλέτικο Σοροκάμπα! Πήρε φυσικά κανονικά μέρος στην προθέρμανση και μάλιστα εντυπωσίασε τους συμπαίκτες του με τις ικανότητές του… Ο Κάιο έκανε τη σέντρα και στη συνέχεια έκανε το γύρο του γηπέδου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο, με τον ίδιο να τους ευχαριστεί σχηματίζοντας με τα χέρια του μια καρδιά.

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ημερών, ο Κάιο φορούσε μια κάμερα «GoPro», καταγράφοντας την όλη εμπειρία με την ομάδα.

Μόνο και μόνο για τη χαρά που πήρε και έδωσε, η κίνηση αυτή ξεπέρασε τον απλό συμβολισμό, επειδή τόνισε αυτό που όλοι οι υπόλοιποι ξεχνάμε ότι δηλαδή είμαστε όλοι ίσοι, απλά κάποιοι από μας έχουν και ειδικές ικανότητες.

Δείτε το πολύ ωραίο βίντεο:

 

 

Aναδημοσίευση από το Οthersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]