Ο κάθε τελικός Champions League είναι ξεχωριστός και μένει στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων τουλάχιστον για έναν λόγο. Ακόμα και ένα 0-0, όπως για παράδειγμα το παιχνίδι της Μίλαν με την Γιουβέντους το 2003, έχεις τουλάχιστον έναν λόγο για να το θυμάσαι.

Αν είσαι οπαδός της Γιούβε, για το ότι έλειπε ο Πάβελ Νέντβεντ και «τι θα γινόταν αν» και αν είσαι «ροσονέρο», για το προφανές, το ότι η ομάδα σου κατέκτησε το τρόπαιο. Αν είσαι ουδέτερος, πιθανότατα για τις αποκρούσεις των Ντίντα και Μπουφόν στα πέναλτι.

Ο χθεσινός (6/6) τελικός εκτός από τους προφανείς λόγους για τους οποίους θα τον θυμούνται οι οπαδοί της Μπάρτσα και της Γιούβε, μας χάρισε πάρα πολλούς λόγους για να τον θυμόμαστε, όλοι εμείς, οι πολλοί, οι ουδέτεροι.

  • Γιατί ήταν το τελευταίο ματς του Τσάβι με την Μπαρτσελόνα

 

  • Γιατί ήταν πιθανότατα το τελευταίο ματς του Ντάνι Άλβες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, μετά από 5 ευρωπαϊκούς τίτλους, καθώς μετά το τέλος του ματς δήλωσε ότι εξετάζει όλες τις προτάσεις που έχει ως ελεύθερος

 

  • Γιατί ήταν (πιθανόν) το τελευταίο ματς του Πίρλο με την Γιουβέντους ή ακόμα και το τελευταίο του ματς στο Champions League (αν αληθεύουν οι φήμες που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με ομάδα του MLS)

 

  • Για τα δάκρυα του 36άχρονου Πίρλο, παρά το γεγονός ότι έχει κατακτήσει (σχεδόν) τα πάντα

 

  • Γιατί πιθανότατα ήταν η τελευταία ευκαιρία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν να κατακτήσει το Champions League που λείπει από τη συλλογή του

 

  • Γιατί ο Ιβάν Ράκιτιτς που άνοιξε το σκορ, έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία που κατέκτησε το Europa League και το Champions League σε δύο διαδοχικές χρονιές και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες

 

  • Γιατί ο Λουίς Σουάρες επιτέλους δικαίωσε πρώτα από όλους τον εαυτό του, αποδεικνύοντας ότι είναι παίχτης των μεγάλων ματς που κρίνουν τίτλους και δεν ξεχώριζε απλά στην μετριότητα της Λίβερπουλ

 

  • Για την κάθετη του Κλαούντιο Μαρκίζιο με τακουνάκι μέσα από δύο αντιπάλους, στον Λιχστάινερ από την οποία ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης της Γιούβε

 

  • Για τον Αλβάρο Μοράτα που από «παγκίτης» της Ρεάλ Μαδρίτης, σκόραρε 2 φορές απέναντί της στα ημιτελικά και την άφησε εκτός και πέτυχε και το γκολ της προσωρινής ισοφάρισης στον τελικό

 

  • Γιατί ο Νεϊμάρ μπήκε στο κλειστό club των παιχτών που έχουν σκοράρει σε τελικό Copa Libertadores και Champions League και τα έχουν κατακτήσει κιόλας (@MisterChiping)

 

  • Γιατί η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία με δύο Treble (2008/09 το άλλο) (@MisterChiping)

 

  • Γιατί η Γιουβέντους έγινε η ομάδα με τους περισσότερους χαμένους τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων  (6) (@MisterChiping)

 

  • Γιατί ο Αντρές Ινιέστα μας θύμισε τον Ινιέστα που όλοι αγαπήσαμε, έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και ψηφίστηκε MVP του αγώνα. Έτσι έχει ψηφιστεί MVP σε τελικούς Champions League, Euro και Μουντιάλ! (@101greatgoals)

Ακόμα και για τον πιο απαιτητικό φίλαθλο, αυτός ο τελικός κρίνεται ως ένας από αυτούς που θα θυμόμαστε για χρόνια. Ευχαριστούμε λοιπόν, Μπάρτσα και Γιούβε.

Εμείς οι ουδέτεροι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts