Σαν σήμερα ένας από τους διασημότερους κατά συρροήν δολοφόνους, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης φονεύει το τελευταίο του θύμα. Η ιστορία του ακόμη και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς σεναριογράφους και σκηνοθέτες της 7ης Τέχνης. Ένας ιδιοφυής serial killer άλλωστε, μόνο ως αδιάφορος χαρακτήρας δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Το 3pointmagazine.gr θυμάται τρεις ταινίες με μανιακούς αλλά ιδιοφυείς κατά συρροήν δολοφόνους.

From Hell (2001)
«Ελαφρώς» βασισμένο, όπως αναφέρουν πολλές κριτικές, στο ομώνυμο comic των Alan Moore και Eddie Campbell, η ταινία “From Hell” διηγείται την ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Στο Λονδίνο του 19ου αιώνα μία σειρά από φρικιαστικές αλλά και τέλεια εκτελεσμένες δολοφονίες ιεροδούλων θα κινήσει το ενδιαφέρον του, κατά πολλούς, ιδιόρρυθμου ντέντεκτιβ Frederick Abberline. Στο ρόλο του ντέντεκτιβ συναντάμε τον Johnny Depp, ο οποίος παρά τις μέτριες κριτικές που δέχτηκε η ταινία δεν θα μπορούσε παρά να ξεχωρίσει.

O Frederick Abberline θα καταφέρει να εξιχνιάσει τους φόνους και να ανακαλύψει το κίνητρο του δράστη, ο οποίος για πολύ καιρό βρισκόταν “κάτω από τη μύτη του”.

Το «From Hell» αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες απόπειρες μεταφοράς της ιστορίας του γνωστoύ serial killer στην μεγάλη οθόνη.


Seven (1995)
To αριστούργημα του σκηνοθέτη David Fincher δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σημερινή λίστα.


Δύο ντέντεκτιβ και στην πραγματική ζωή δύο πολύ ταλαντούχοι ηθοποιοί, ο Brad Pitt και ο Morgan Freeman, καλούνται να εξιχνιάσουν εφτά πολύ περίεργους φόνους. Ο ενθουσιασμός του μικρότερου και παρορμητικού David Mills (Brad Pitt) και η σοφία και μεθοδικότητα του παλιότερου William Somerset στην αρχή συγκρούονται αλλά έπειτα θα καταφέρουν να βρουν την τέλεια ισορροπία.

Εξάλλου ο δράστης δεν είναι απλά ένας αιμοδιψής δολοφόνος, αλλά δρα βάσει ενός διεστραμμένου σχεδίου. Φροντίζει κάθε φόνος του να συνδέεται με ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα.

Η ταινία μάλιστα ψηφίστηκε από το Entertainment Weekly ως η 8η πιο τρομακτική όλων των εποχών.

Saw (2004)
Δύο άντρες βρίσκονται παγιδευμένοι και αλυσοδεμένοι σε ένα σκοτεινό υπόγειο. Για να επιβιώσουν πρέπει να παίξουν το αρρωστημένο και καθόλου ανώδυνο παιχνίδι του απαγωγέα τους, Jigsaw Killer.

Ο Jigsaw έχοντας διαγνωστεί με μη αναστρέψιμο καρκίνο αποφασίζει να αναγκάσει τα θύματα του να αντιμετωπίζουν το «δώρο» της ζωής με περισσότερο σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Για να ξεφύγουν από τον απαγωγέα τους πρέπει να περάσουν με επιτυχία μία σειρά από επίπονες, αυτοκαταστροφικές και πολλές φορές θανατηφόρες δοκιμασίες. Όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τη σωματική τους ακεραιότητα με αντάλλαγμα τη ζωή τους, βρίσκουν ακαριαίο θάνατο.

Τo Saw παρ’ όλο που γυρίστηκε σε μόλις 18 ημέρες με πολύ χαμηλό budget θα καταφέρει να κάνει εισπράξεις της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επιτυχία που γνώρισε ήταν τέτοια, που γυρίστηκαν άλλα έξι sequel. Το ειρωνικό είναι ότι το σενάριο είχε μείνει για δύο χρόνια στο ντουλάπι καθώς καμία εταιρεία παραγωγής ταινιών δεν το έβρισκε εμπορικό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]