Αν είσαι ομοφυλόφιλος και είχες την ατυχία να βρεθείς στη Ρωσία, την Ουγκάντα ή ακόμη και σε τρόλεϊ της Ελλάδας, τότε σίγουρα ξέρεις τί σημαίνει βία.

Στην Ουγκάντα το πιο πιθανό είναι να τρέξεις να κρυφτείς, απλά για να επιβιώσεις επειδή κάποιοι πολιτικοί όπως ο πρόεδρος της χώρας, Γιοβερί Μουσεβενί έχουν βάλει τους συνανθρώπους σου να σε καταδώσουν και ύστερα να καταδικαστείς, πολύ πιθανόν και σε θάνατο, επειδή θεωρεί πως: «κάποιος δε γεννιέται ομοφυλόφιλος, αλλά γίνεται εξαιτίας του χρήματος, γιατί πολλοί ομοφυλόφιλοι είναι πλούσιοι».

Στη Ρωσία θα κακοποιηθείς, θα βιαστείς και πάλι θα τρέξεις να σωθείς αν καταφέρουν και δε σε αναγκάσουν να αυτοκτονήσεις, επειδή ένας ιδεολογικός σύμμαχος του Μουσεβενί, ο γνωστός Πούτιν, αποφάσισε ότι «οι ομοφυλόφιλοι δε θα πάθουν κακό αν μένουν μακριά από τα παιδιά», δηλαδή αν τύχει να έχεις ένα μικρό αδερφό, μάλλον έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Στην Ελλάδα θεωρητικά θα γίνεις αποδεκτός, αλλά δε θα μπορείς να συζήσεις, να παντρευτείς, ακόμη και να κρατήσεις το χέρι του συντρόφου σου, επειδή κάποιος άλλος ιδεολογικός σύμμαχος του Μουσεβενί και του Πούτιν, ονόματι Άνθιμος σκέφτηκε πως: «Εάν αρχίσουν άνδρες να συμβιώνουν με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες, θα γίνουμε χειρότεροι από τα ζώα».

Αν βρεθείς σε 77 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων, στη Σομαλία, τη Συρία, τη Τζαμάικα ή την Ινδία, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ή προσεκτική.

Κανείς δεν πίστευε πως εν έτει 2014, η «νομιμοποίηση» του ανθρώπου τίθεται υπό ερώτημα. Όπως επίσης κανείς δεν πίστευε πως παλαιολιθικές αντιλήψεις σχετικά με το σεξουαλικό μας προσανατολισμό θα ξεπερνούσαν τα σύνορα χωρών που ζουν λίγο- πολύ μακριά από τις εξελίξεις και θα έπιαναν μέρος και των πιο «σύγχρονων» μυαλών αυτού του κόσμου. Πρόκειται για μια ιδεολογική μάστιγα που δε μεταβιβάζεται μόνο σε συνοικίες της Αμερικής μέχρι το άλλο άκρο του πλανήτη, από τον Χριστιανό στον Ισλαμιστή, από τον ομοφοβικό στον ρατσιστή, από τη μία κοινωνική τάξη στην άλλη. Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με πρωτεργάτες ηγετικές μορφές είτε της πολιτικής, είτε της τέχνης και της θρησκείας που ωθούν βάναυσες πρακτικές απέναντι στο διαφορετικό.

Η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να το κόψεις από τη ρίζα του, λένε. Κι αυτό είναι ένας αγώνας κοινός, είτε είσαι ομοφυλόφιλος είτε ετερόφυλος. Ίσως χρειάζεται να πέσει ο Πούτιν και ο Μουσεβενί, αλλά περισσότερο χρειάζεται να πέσει το τοίχος της προκατάληψης στις συνειδήσεις μας. Γιατί το «φυσιολογικό» και το «μη φυσιολογικό» της κοινωνίας μας, το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]