Ακόμη μία ελπιδοφόρα αχτίδα ζωής μέσα στο σκοτάδι της προσφυγιάς έλαμψε πάνω στο πλοίο Aquarius των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της ανθρωπιστικής οργάνωσης SOS Mediterranee ανοικτά της Ιταλίας, με την γέννηση ενός μωρού προσφυγόπουλου, στο οποίο δόθηκε το όνομα «Θαύμα».

Ο Ναμέντ Μίρακλ, βάρους 2,8 κιλών, είναι το πρώτο μωρό που αντικρίζει το φως της ζωής φέτος στοσυγκεκριμένο πλοίο και το έκτο συνολικά σε τέτοιες συνθήκες. Μητέρα και μωρό χαίρουν άκρας υγείας. Όταν έφεραν τον νεογέννητο Ναμέντ στο κατάστρωμα οι πρόσφυγες τον υποδέχθηκαν με χορούς και τραγούδια.

Η μητέρα του είπε ότι την κρατούσαν αιχμάλωτη δουλέμποροι στη Λιβύη, την έδερναν, της έδιναν λιγοστή τροφή και της ζητούσαν χρήματα για να την αφήσουν ελεύθερη. Όμως η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και μαζί με 68 άλλους πρόσφυγες απέπλευσε την περασμένη Πέμπτη με φουσκωτό σκάφος επιχειρώντας να περάσει στην Ιταλία.
Πάνω από 1.800 πρόσφυγες διέσωσαν σκάφη ανθρωπιστικών οργανώσεων το τελευταίο τριήμερο, ενώ ανέσυραν και τη σορό ενός Αφρικανού που δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητά του όνειρό του να περάσει στην Ευρώπη.

Οι αφίξεις από τη Λιβύη έχουν μειωθεί φέτος κατά 85% καθώς η Ιταλία συνδράμει στη λιβυκή ακτοφυλακή για να εμποδίσει τον απόπλου των δουλεμπορικών, αλλά η καλοκαιρία του τελευταίου διαστήματος βοηθά τους διακινητές.

Το Aquarius μετέφερε χθες συνολικά 70 άτομα στην Κατάνη της Σικελίας προτού αποπλεύσει ξανά με προορισμό τα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Η αύξηση των αφίξεων σηματοδοτεί κατά τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά μια προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκροτήσει με το Κίνημα 5 Αστέρων. «Οι συνηθισμένες δυνάμεις μας απειλούν με τα σκάφη των μεταναστών», έγραψε στο Twitter o Ματέο Σαλβίνι, που έχει δεσμευτεί ότι θα απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες αν ανέβει στην εξουσία.

Το διαβάσαμε εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]