από το Alfavita

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου φοιτητή στη Χίο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου φοιτητή, ύστερα από πτώση μπασκέτας σε υπαίθριο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου, επαναφέρει το ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, και καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

1. Διενέργεια ελέγχων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στις αυλές, τις κλειστές αίθουσες γυμναστικής και τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων, και εκτέλεση το συντομότερο δυνατόν όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όσες από αυτές εντοπιστούν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλείς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

2. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων.

Σχόλιο 3point: Αν δεν ήταν επικίνδυνη, θα ήταν σίγουρα γελοία η γραφικότητα με την οποία διαχρονικά το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά. Λες και υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας σύμφωνα με τον οποίο για κάθε κακοτεχνία, αστοχία ή αμέλεια πρέπει πρώτα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος (ή αν σκεφτούμε το οδικό δίκτυο, πολλοί) και μετά να ασχοληθούν οι εκάστοτε “υπεύθυνοι” με την επιδιόρθωση και την πρόληψη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]