Έξι προσαγωγές στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής από το πρωί για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 Hellas, που ευθύνεται για επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και αντιεξουσιαστικά στέκια. Αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα ένας ύποπτος για την επίθεση στη Φαβέλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έξι άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε 20 επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και αντι-εξουσιαστικά στέκια, μετά την ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο, ενώ μετά από έρευνες σε 6 σπίτια, κατασχέθηκαν έντυπο υλικό, εκρηκτικές ύλες και πολλές βόμβες μολότοφ.

Οι προσαχθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε περισσότερες από 20 επιθέσεις με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών. Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστοσελίδες του ακροδεξιού χώρου.  Όπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά στις 29 Αυγούστου του 2017, καθώς αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα.

Ποιά είναι η Combat 18 Hellas;

Η ναζιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas» στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει εμπρησμούς, επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια σε διάφορες (Περιστέρι, Ίλιον, Κορυδαλλός), έχει βεβηλώσει το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και το εβραϊκό νεκροταφείο στη Νίκαια.

Έχει αντιγράψει το όνομα της βρετανικής ναζιστικής οργάνωσης, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει κατηγορηθεί για σειρά από δολοφονίες μεταναστών και Βρετανών πολιτών με σκούρο δέρμα, αλλά δεν υπάρχει πια. Ο αριθμός 18 προκύπτει από το πρώτο και το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου (Α-Η) που παραπέμπει στο «Adolf Hitler».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]