Μου συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο τώρα τελευταία. Δεν μπορώ να εκφραστώ. Ύστερα αναρωτήθηκα τι ήταν αυτό που ήθελα να εκφράσω. Προβληματίστηκα. Έχω κάτι να πω; Μέσα σε ένα κόσμο που μιλάει συνεχώς, και που τίποτα δεν λέει, ένα βουητό φτάνει στα αυτιά μου και με αποσυντονίζει. Κάτι βράζει μέσα μου. Φοβάμαι πως αν δεν το βρω σύντομα θα εξατμιστεί.
Ό,τι και να ‘ναι.

Ζούμε μέσα σε ένα κόσμο που όλα έχουν ειπωθεί. Και μαλιστά πολλές φορές με τρόπο καθηλωτικό, λες και μερικές έννοιες και σκέψεις μπορούσαν μόνο έτσι να δραπετεύσουν από το μέσα των ανθρώπων. Ύστερα έρχεται η πραγματικότητα και τα γεγονότα και σε αφήνουν άφωνο. Ό,τι και αν γνώριζες, ό,τι και αν είχες ακούσει βιώνεται ως πρωτοφανές γεγονός.
Σαν να μην ειπώθηκε ποτέ. Σαν να μην υπήρξε ποτέ. Μήπως τότε έχουμε κάτι να πούμε;

Στον κόσμο των λέξεων, όλα θα παραμένουν λέξεις. Αυτό που βράζει θα ξεχυθεί μια μέρα σαν χείμαρος και θα καταστρέψει τον Πύργο της Βαβέλ. Τόσες διαπιστώσεις θα παραμείνουν πιθανότητες, μέχρι η πραγματικότητα – η δική σου πραγματικότητα – να τις μετατρέψει σε μιαν αδήριτη βεβαιότητα.

Πώς να εκφραστείς όταν τα τόσα λόγια σε έκαναν να σωπάσεις; Μα, να. Τώρα δα, κάτι ήθελα να πω. Και είναι από τις όμορφες στιγμές που τα λόγια άλλων, μοιάζουν σαν να ‘ταν δικά σου:


Να πω, να πεις, να πούμε
Ετσι απλά για να μη σιωπούμε
Κι όμως, από το να το πεις
μέχρι να το εννοείς
…χρειάζεται πολύ σιωπή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]