Είναι ξεκάθαρο. Ο Panathinaikos έχει χάσει και την ευρωπαϊκή του ταυτότητα! Το κοστούμι της Ευρώπης το έχει φάει για τα καλά ο σκόρος και δυστυχώς η ναφθαλίνη δεν είναι το κατάλληλο φάρμακο!

Οι πράσινοι έζησαν στην Σλοβενία μία από τις πιο βαριές, και παράλληλα ντροπιαστικές, ήττες στην αν μη τι άλλο, πλούσια ιστορία τους. Στο βιβλίο της Ευρώπης γράφτηκε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των παικτών του Τριφυλλιού.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός περνάει… κρισάρα! Οι ιθύνοντες της ομάδας έκαναν όλα τα… χατίρια στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μεγαλύτερο παράδειγμα η φυγή του Γιώργου Καραγκούνη.

Ο Πορτογάλος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Όμως, αυτή τη στιγμή καλείται να διαχειριστεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Η ομάδα δεν βλέπεται από την αρχή της περιόδου. Τα προβλήματα είναι εμφανέστατα. Οι επιθετικοί δεν έχουν ακόμη βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, και  όπου να ναι θα έχουμε Οκτώβρη, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ παλεύει μόνος του στο κέντρο της άμυνας αφού πολύ απλά ο Βελάσκες δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ και στην μεσαία γραμμή ο Σισοκό είναι ο μόνος που ξεχωρίζει.

Ο Φερέιρα επέλεξε τις μεταγραφές. «Ο.Κ» θα πουν κάποιοι. Αυτά τα λεφτά του έδωσαν, αυτούς τους παίκτες έφερε. Δεκτό. Αλλά δεν πιστεύω ότι ο Πίντο είναι χειρότερος από τον Βελάσκες, που τον βλέπουμε σε κάθε ματς. Αλήθεια, τόσο καλύτερος είναι ο «Βέσκα» από τον Καντέ και τον Σαριέγκι; Και ναι, εδώ, φταίει ο Φερέιρα. Έχει κάνει λάθη. Αλλά και ποιος δεν έχει κάνει; Είναι σίγουρα ο τελευταίος που φταίει…

Ο 66χρονος προπονητής πρέπει να στηριχθεί. Δεν έχει αυτή τη στιγμή κανένα, μα κανένα νόημα να απομακρυνθεί. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο Παναθηναϊκός δεν πήγαινε από την αρχή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με στεναχωρεί και εμένα αυτό αλλά είναι η αλήθεια. Ο Αλαφούζος στηρίζει, και καλά κάνει, τον Φερέιρα. Ο αρχικός στόχος ήταν να βγει στα ευρωπαϊκά σαλόνια ο Παναθηναϊκός. Η υπέρβαση ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ και το λογικό σενάριο η συμμετοχή στο Europa League. Ο στόχος του πρωταθλήματος είναι η συμμετοχή της ομάδας στα πλέι-οφ και η κατάκτηση της πρώτης θέσης, η οποία οδηγεί στην προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της επόμενης χρονιάς.

Άπαντες πρέπει να αφήσουν τον «δάσκαλο», όπως τον αποκαλούν στη χώρα του, να κάνει το έργο του και από αυτό θα κριθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Τα πράγματα είναι απλά!

Υ.Γ.) Πολλές αρθρογραφίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη φταίει ακόμα για το χάλι του Παναθηναϊκού. Αυτή η νοοτροπία είναι λιγάκι επικίνδυνη για τον σύλλογο και όσο νωρίτερα την κόψουν κάποιοι, τόσο καλύτερο θα είναι για την ομάδα. Δηλαδή αν νίκαγε ο Παναθηναϊκός στο Μάριμπορ υπεύθυνος για την… θριαμβευτική νίκη θα ήταν ο Τζίγγερ; Η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποτελεί παρελθόν και πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα. Κοιτάμε το παρόν. Αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι τότε όλη η χρονιά θα συνεχιστεί στο ίδιο τέμπο. Θα είναι η φτηνή δικαιολογία μας. Και αυτό μόνο κακό θα κάνει στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας.

Υ.Γ1) Θα συμφωνήσω απόλυτα με την ατάκα του τεράστιου Κριστόφ Βαζέχα. «Λίγος εγωισμός ρε γαμώτο»! Και κυρίως από τις… παλιοσειρές!

Αδάμ Τσίκουρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]