Στη σύσταση σωματείου προχώρησαν εργαζόμενοι στα Public. Στα καταστήματα της αλυσίδας έχουν σημειωθεί πολλές φορές περιστατικά εργoδοτικής αυθαιρεσίας.

Η ανακοίνωση του σωματείου

Έγινε πραγματικότητα: Στα Public έχουμε το δικό μας Σωματείο

Ύστερα από μακροχρόνιες προσπάθειες συναδελφισσών και συναδέλφων στα Public και με την έμπρακτη αλληλεγγύη των συναδέλφων του ΣΥΒΧΨΑ, έχουμε καταφέρει να δώσουμε και οργανωτική μορφή στις εμπειρίες μας από τους αγώνες, με την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στα Public (Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α. Ε. – Καταστήματα Public).

Η ίδρυση του σωματείου είναι το αποτέλεσμα των αγώνων που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια και που μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να τους δίνουμε από μια θέση πιο δυνατή για εμάς, το δικό μας σωματείο. Ένα Σωματείο, το οποίο θα μπορεί να αγωνιστεί γύρω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων όλων των εργαζομένων στα Public.

Ένα σωματείο που θα διεκδικήσει αγωνιστικά και αποφασιστικά για:

  • Την υπογραφή Πανελλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες. Μιας ΣΣΕ που θα εγγυάται την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούμαστε (πχ επίδομα παιδιού, ταμείου) και τα οποία είναι απαραίτητα για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των εργαζομένων.
  • Θα βάλει τέλος στις συνθήκες της εργασιακής ζούγκλας με εργαζόμενους/ες πολλών ταχυτήτων: συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εποχιακούς/ές, εργαζόμενους/ες προωθητές που δουλεύουν για εργολαβίες, ακόμα και συμβάσεις μιας μέρας, καλύπτοντας διαρκείς ανάγκες της εταιρείας οι οποίες προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης των καταστημάτων. Που θα διεκδικεί ίσα δικαιώματα για όλους τους/τις εργαζόμενους/ες
  • Να βάλουμε τέλος στον διαρκή φόβο της απόλυσης, της μη ανανέωσης της ατομικής σύμβασης, της διαρκούς αίσθησης ότι είμαστε αναλώσιμοι/ες.
  • Για σταθερή και μόνιμη εργασία.
  • Για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Ενάντια στην εντατικοποίηση. Ενάντια στα σπαστά ωράρια, τις παρακολουθήσεις της εργασίας με κάμερες, την αδιαφορία της εταιρείας για τις συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους εργασίας (μείωση των συνεργείων καθαριότητας και ανάθεση της καθαριότητας στους/στις εργαζόμενους/ες).
  • Που θα αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, οργανώσου στο Σωματείο σου!

Στήριξε με τη συμμετοχή σου τις διαδικασίες του Σωματείου το επόμενο διάστημα:

  • Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης για τα έξοδα του σωματείου, Σάββατο 1 Ιούνη, 9.30 μμ, Λόντου 6, 2ος όροφος, στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ.
  • Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στα Public, Κυριακή 9 Ιούνη,12.00 πμ, Λόντου 6, 2ος όροφος, στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ.
  • Εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στα Public, Παρασκευή 21 Ιούνη, 9.30 πμ έως 9.00 μμ. στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ.

Στοιχεία επικοινωνίας

public.wor@gmail.com
τηλέφωνο: 6948375566

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]