Το el clasico ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα καi την Ρεάλ Μαδρίτης έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το κορυφαίο ντέρμπι της Γηραίας Ηπείρου.

Όχι κι άδικα αν αναλογιστεί κανείς τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στους συλλόγους, την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στους προπονητές της κάθε ομάδας, την απίστευτη δυναμική του κάθε συλλόγου, την «αιώνια» διαμάχη ανάμεσα στην Καταλονία και τη Μαδρίτη.

Κι όμως, τη φετινή χρονιά κάτι έχει αλλάξει. Φάνηκε στην πρόσφατη αναμέτρηση των δύο συλλόγων, η οποία έληξε με τους Καταλανούς να υπερισχύουν των Μαδριλένων με 2-1. Ίσως είναι ότι βαρεθήκαμε να διαβάζουμε αφιερώματα για το ποιος από τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Συνηθίσαμε πια να βλέπουμε στον ίδιο αγωνιστικό χώρο τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές να ξετυλίγουν το ατελείωτο ταλέντο τους. Η μαγεία της κόντρας αυτής παραμένει εκεί, αλλά όπως και να το κάνεις, την έχουμε ξαναδεί.

 

 

Ίσως το γεγονός πως πλέον δεν υπάρχουν στους πάγκους των δύο συλλόγων τόσο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε την «τιτανομαχία» ανάμεσα στους Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο να μας κρατά κι αυτή κολλημένους μπροστά από τις οθόνες μας όταν έφτανε η ώρα του clasico. Κι όταν αποχώρησε από τη Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα, είχαμε ως αντικαταστάτη του, τον Τίτο Βιλανόβα, του οποίου το μάτι επέλεξε να… βγάλει ο “Special One” σε ένα από τα πολλά αξέχαστα ντέρμπι. Οι συγκεκριμένοι προπονητές … έπαιζαν μπάλα σχεδόν όσο και οι παίκτες! Δηλώσεις πριν τον αγώνα, συνέντευξη τύπου μετά το ματς, αντιδράσεις κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, γκρίνια για την διαιτησία, εκατέρωθεν σπόντες. Το μενού περιελάμβανε τα πάντα.

 

 

Πώς το el clasico θα αποκτήσει και πάλι την χαμένη (;) του μαγεία, αυτό το «κάτι» που το ξεχωρίζει απ’ όλα τα υπόλοιπα ντέρμπι του πλανήτη; Με με μία απλή (;;) κίνηση: Την απόκτηση του Ίκερ Κασίγιας από την Μπαρτσελόνα!  Η μεταγραφή αυτή θα «τάραζε» για τα καλά τα «νερά» του ισπανικού ποδοσφαίρου και θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στην αντιπαλότητα των δύο συλλόγων. Η Καταλονία θα είχε «κλέψει» τον επί χρόνια αρχηγό της μισητής αντιπάλου της και η Μαδρίτη θα «έβραζε» από το μίσος για τον μεγαλύτερο ίσως προδότη της ιστορίας της.

 

iker2

Η παραπάνω εξίσωση έχει μόνο ένα αποτέλεσμα. El Clasico, που θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στην μνήμη όλων όσων θα έχουν την τύχη να τα παρακολουθήσουν. Ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός των μερένγκες, που ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν θα ήθελε να δει τον «Άγιο Ίκερ» να αγωνίζεται με τα χρώματα των μπλαουγκράνα, μπορεί να καταλάβει, ότι αν αυτό συνέβαινε το κίνητρο για την ομάδα του θα ξεπερνούσε κατά πολύ ένα συνηθισμένο (όσο συνηθισμένο μπορεί να είναι) el clasico. Κι ας μην ξεχνάμε, πως οι πιο μεγάλες αγάπες και τα πιο μεγάλα μίση γράφουν τις πιο όμορφες ιστορίες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts