Τέλος σε ένα μαρτύριο που κράτησε 7,5 χρόνια μπήκε σήμερα για τον Μάριο Ζέρβα, δάσκαλο κολύμβησης, οποίος κρατήθηκε 40 μέρες στη φυλακή χωρίς στοιχεία.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την αθώωσή του, αφού προηγήθηκε και η πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωσή του για όλες τις κατηγορίες, κάτι που έγινε δεκτό ομόφωνα από το σώμα.

Παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποδείκνυαν την αθωότητά του, ο Μάριος Ζέρβας κρατήθηκε 5 ημέρες στην ΓΑΔΑ και στη συνέχεια προφυλακίστηκε, με τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν να επιβαρύνονται με τον -καταργημένο πλέον κουκουλονόμο.

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπειτα από 40 ημέρες κράτησης στον Κορυδαλλό ύστερα από την πίεση και τις διαμαρτυρίες του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, χρειάστηκε πάντως μεγάλη υπομονή. Παρότι η δίκη ξεκίνησε χθες, τελικώς δεν ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα και χρειάστηκε η συνέχισή της και σήμερα, εξέλιξη που επέτεινε περαιτέρω την αγωνία. Και μπορεί η καθυστέρηση μιας μέρας να μη λέει σε πολλούς πολλά, όμως για έναν άνθρωπο, που έχει υποστεί 7.5 χρόνια ένα καθεστώς ομηρίας, με απαγόρευση, μεταξύ άλλων, της εξόδου του από τη χώρα, ισοδυναμούσε με αιώνα.

Χτες δήλωνε μετά τη διακοπή της δίκης ο Μάριος Ζέρβας: “Ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο να στηρίξουν την υπόθεση μου και όσους μέχρι τώρα με στηρίζουν κι από μακριά. Δυστυχώς δεν τελείωσε σήμερα και διεκόπη για αύριο. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβου ακριβως στην διπλανή αιθουσα με την ελπίδα οτι τελικά θα τελειώσει αύριο”.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και τις 2 μέρες. Η αίθουσα γέμισε από αλληλέγγυους πολίτες κάθε ηλικίας, που έσπευσαν στο κάλεσμα συμπαράστασης δίπλα στον Μάριο Ζέρβα.

Κατά την απολογία του ο Μ. Ζέρβας τόνισε μεταξύ άλλων: “Δε θα με νικήσει ο φόβος. Θα συνεχίζει να με ενδιαφέρει η κοινωνία και ο άνθρωπος.”

Στη συνέχεια η Εισαγγελέας που πρότεινε και την αθώωσή του ανέφερε: “Πρέπει επιτέλους το Κράτος, η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ να σοβαρευτούν και να αλλάξουν στάση αντιμετώπισης των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους.” Και πριν διακοπεί προσωρινά το δικαστήριο για να συσκεφθεί πρόσθεσε: Πριν διακόψει το δικστήριο για να συσκεφθεί, πήρε το λόγο η εισαγγελέας:”Αν πας σε μια πορεία χωρίς το μαντήλι σου, είναι σαν να πηγαίνεις στην παραλία με 40 βαθμούς χωρίς το καπέλο σου.”

Η Εισαγγελέας τόνισε ακόμη: “Πρέπει επιτέλους το Κράτος, η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ να σοβαρευτούν και να αλλάξουν στάση αντιμετώπισης των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους.”

Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο ξέσπασε σε έντονο και διαρκές χειροκρότημα. Από την πλευρά του ο ο Μάριος Ζέρβας ευχαριστούσε επανειλημμένα όσους/ες του στάθηκαν αλληλέγγυοι/ες τόσα χρόνια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]