Έχω βαρεθεί να ακούω τον χαρακτηρισμό, «νέος Μέσι» για οποιονδήποτε ανερχόμενο ποδοσφαιριστή. Το να έχεις κάποια παραπάνω προσόντα από τα παιδιά της ηλικίας σου είναι φυσιολογικό, αλλά για να γίνεις Μέσι ή Ρονάλντο, χρειάζονται πολλά περισσότερα.

Ένας 14άχρονος Μέσι στο Μιλάνο

Η Μίλαν απέκτησε τον καλοκαίρι τον Χασίμ Μαστούρ από την Ρετζιάνα έναντι 500.000 ευρώ. Μέχρι εδώ το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί καν είδηση. Το ότι ο γεννημένος στην Ιταλία από Μαροκινούς γονείς πιτσιρικάς, γεννήθηκε στις 15/6/1998 το κάνει πολύ σημαντική είδηση.

Είσαι 14 χρονών και βλέπεις το πρόσωπό σου να παίζει σε όλες τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις της Ιταλίας ενώ ξέρεις ότι για να σε αποκτήσει η Μίλαν έχει βγάλει από τα ταμεία της 500.000 ευρώ. Πόσο δύσκολο είναι να μην καβαλήσεις το καλάμι και να αφοσιωθείς αποκλειστικά και μόνο στο ποδόσφαιρο και στο πως θα βελτιωθείς;

Πόσο εύκολο είναι να νομίσεις ότι έχεις καταφέρει κάτι τρομερό και ότι είσαι ήδη κάποιος και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους; Να αρχίσεις να πίνεις να καπνίζεις και να ξενυχτάς σε λίγα χρόνια; Να χαραμίσεις το ταλέντο που σου χάρισε ο Θεός;

«Είναι αλήθεια ότι ο Μαστούρ είναι ένα ξεχωριστό παιδί για την ηλικία του. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να ασκηθεί πίεση πάνω του, ούτε να έχει υπερβολική προβολή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο καλός παίκτης και αν είναι, πρώτα απ’ όλα είναι ένα μικρό παιδί», ήταν τα λόγια του τεχνικού διευθυντή της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι.

Οι «Έλληνες Μέσι»

Χωρίς καν να χρειαστεί να σκεφτώ, μου έρχονται στο μυαλό τρεις (!) «Ελληνες Μέσι»! Ο ένας είναι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο δεύτερος είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, μέχρι και ο Ανδρέας Τάτος έχει ακούσει ή διαβάσει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για τον εαυτό του!

Ο «Κούτσια» μπορεί να στοίχισε το 2009, κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί ποτέ ως βασικός στην Τούμπα. Αφού επέστρεψε στον Εργοτέλη, το καλοκαίρι που πέρασε έμεινε ελεύθερος και τώρα συνεχίζει την καριέρα του στον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων.

Ο «Φέτφα» όποτε έχει αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, όπως και με την εθνική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει κερδίσει θέση βασικού. Σε κάποια παιχνίδια κάνει απίστευτα πράγματα και σε κάποια άλλα περνάει απαρατήρητος.

Ο Τάτος από την μεριά του, μπορεί να ξεχώριζε και να ήταν πολυτέλεια για τον Ατρόμητο, στον Ολυμπιακό όμως, βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας μην έχοντας καταφέρει ακόμα να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα του Πειραιά.

Όπως ήταν φυσικό, τα πρώτα video με τα «κατορθώματα» του Μαστούρ με την φανέλα των «ροσονέρι», έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πιτσιρικάς έχει τρομερά προσόντα, αλλά είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Το αν θα γίνει ένα από τα λαμπρότερα διαμάντια που έχουν κοσμήσει ποτέ τα γήπεδα, ή αν θα είναι ένα ακόμα ταλέντο που «τυφλώθηκε» από τα φώτα της δημοσιότητας μένει να το δούμε. Μέχρι τότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts