Νεαρός διανομέας εξέπνευσε στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν από τις 12 Φεβρουαρίου ύστερα από τροχαίο εν ώρα εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

«Το τροχαίο συνέβη στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ξενοφώντος, ο συνάδελφος πήγαινε παραγγελία με το μηχανάκι, ένα αυτοκίνητο πήγε να στρίψει και συγκρούστηκαν», δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Νίκος Κτενάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Ο νεαρός έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ήρθε στο Ιπποκράτειο ημέρα εφημερίας, χειρουργήθηκε, ωστόσο έφερε πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», σημείωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων επισημαίνουν στην ανακοίνωση ότι η λίστα των συναδέλφων τους που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας συνεχώς μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει τους 14 νεκρούς τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο.

«Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου, όπως και άλλων δυστυχημάτων, γι’ αυτό ζητάμε να υπάρχει ένα μίνιμουμ προστασίας για τους εργαζόμενους στον δρόμο, όπως για παράδειγμα έχουμε ζητήσει τα δίκυκλα να ανήκουν και να ελέγχονται από τους εργοδότες ώστε να πληρούν προϋποθέσεις ασφάλειας», υπογράμμισε ο Νίκος Κτενάς.

Στις 13 Φλεβάρη «συνάδελφος διανομέας 24 ετών σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής. Η μοτισυκλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της –λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν- και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα. Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε ως τροχαίο κι όχι ως εργατικό δυστύχημα», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι οι εργοδότες παραμένουν στο απυρόβλητο, παρότι έχουν την κύρια ευθύνη.

«Τεράστια ευθύνη έχουν και οι κυβερνήσεις και το υπουργείο Εργασίας, που με τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, μας αφήνουν τελείως απροστάτευτους απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]