Αμεντέ ή Πώς να το ξεφορτωθούμε
Του Ευγένιου Ιονέσκο
Από τον Οκτώβριο στο Από Μηχανής Θέατρο

Το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Αμεντέ ή Πώς να το ξεφορτωθούμε» παρουσιάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο, από τις 23 Οκτωβρίου 2015 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Αμεντέ Μπουτσινιόνι και η σύζυγός του Μαντλέν, ζουν κλεισμένοι στο διαμέρισμά τους εδώ και δεκαπέντε χρόνια, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Η αιτία για την απομόνωσή τους αυτή είναι ένα πτώμα που κρύβουν στην κρεβατοκάμαρα, παρότι κανείς δεν θυμάται πως βρέθηκε εκεί. Όταν το πτώμα αρχίζει να μεγαλώνει, τόσο ώστε να σπάει τους τοίχους, ο Αμεντέ αποφασίζει επιτέλους να το ξεφορτωθεί…

Το έργο επικεντρώνεται στη φθορά του χρόνου και στο τέλος του έρωτα. Σχολιάζει το αδιέξοδο της δημιουργίας, τον εγκλεισμό και τον φόβο που μεγαλώνει μέσα μας. Οι ήρωες του Ιονέσκο, μέσα από τον παράλογο κόσμο τους, μιλάνε με χιούμορ και σαρκασμό για το σήμερα.

Τί γίνεται η αγάπη όταν πεθαίνει;
Τί κάνει ένα πτώμα στην κρεβατοκάμαρα;
Είναι η γεωμετρική πρόοδος ανίατη ασθένεια;
Ο κτύπος της καρδιάς ξεχωρίζει από τον κτύπο της πόρτας;

Μια σύγχρονη οπτική του σουρεαλιστικού κειμένου του Ευγένιου Ιονέσκο, «Αμεντέ ή Πώς να το ξεφορτωθούμε» από 23 Οκτωβρίου 2015 στο Από Μηχανής Θέατρο.

poster_amedee_small

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπουγιούκας
Σκηνικά: Βάσια Εξάρχου
Κοστούμια: Βάσια Εξάρχου, Ηρώ Βαγιώτη
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Επιμέλεια κίνησης: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Μουσική: Χρήστος Τριανταφύλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάσια Μπουγιούκα
Φωτογραφίες/Video: Ανέστης Παρουσίδης
Επικοινωνία/Προβολή: Νάντια Σουφλή

Παίζουν:
Κωσταντής Μιζάρας
Γεωργία Μουλαγιαννιού
Νίκος Ζωιόπουλος

Παραστάσεις
Παρασκευή – Σάββατο στις 22:15
Διάρκεια: 85’

Γενική Είσοδος: 12€ / Μειωμένο: 8€ / Κάρτα Ανεργίας: 6€
Από Μηχανής Θέατρο | Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο | τηλ. 2105237297

Amede Phot_ 2

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]