Αναίρεση άσκησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 2 Μαίου όταν άσκησε βέτο ο εισαγγελέας στη χορήγηση της άδειας οδηγώντας την υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Με την αναίρεση αυτή κατά του βουλεύματος η εισαγγελέας οδηγεί την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει αν θα ζητήσει εκ νέου κρίση της υπόθεσης ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σε περίπτωση που αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του κρατούμενου. Η αναίρεση θα συζητηθεί άμεσα στο Άρειο Πάγο.

Νωρίτερα, λόγω της μεγάλης επιδείνωσης της υγείας του ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε σε μονάδα ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλεύεται. Αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου και της οικογένειας μετά και την απόλυτη διαβεβαίωση των γιατρών ότι το μόνο που θα του παρασχεθεί είναι οι αναγκαίοι ηλεκτρολύτες ώστε να μην κινδυνέψει να πέσει σε κώμα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]