Αυξημένη δυσχέρεια θα αντιμετωπίσουν όσοι αναζητούν ενημέρωση για τις πυρκαϊές του Αμαζονίου με αγγλικούς όρους. Η αιτία δεν είναι μια σκαιώδης κυβέρνηση. Ούτε κάποιος ιός, διαδεδομένος από το μεγάλο κεφάλαιο. Αιτία της δυσχέρειας αυτής είναι μια ιδιαίτερη ταύτιση των όρων αναζήτησης με εμπορικά σήματα. Όσες και όσοι σκέφτεστε Jeff Bezos, είστε εύστοιχοι. Η ταύτιση των εμπορικών σημάτων και ονομασιών της αμερικανικής κολοσιαίας συγκέντρωσης κεφαλαίου Amazon και του προϊόντος της Amazon Fire, με την επικαιρότητα καλεί για μία αρκετά επιδέξια επιλογή όρων αναζήτησης.

Ανάλογα με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στον κάθε χρήστη, οι όροι “amazon fire” θα επιστρέψουν πολλαπλά αποτελέσματα σε σχέση με το ομώνυμο tablet της Amazon ή την συνδρομητική της υπηρεσία. Στα ίδια αποτελέσματα, παρότι συμπεριλαμβάνονται ειδήσεις για τις πυρκαϊές, ο χρήστης πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω διαλογή των αποτελεσμάτων.

Υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος να αναζητήσει κανείς αποτελέσματα που σχετίζονται με το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και τις πυρκαϊές. Αυτός είναι χρησιμοποιώντας τους τελεστές της μηχανής αναζήτησης της Google. Απλά αντιγράψτε και επικολήστε το πιο κάτω κείμενο στην μηχανή αναζήτησης.

amazon fire -tablet -amazon.com -“amazon fire tv”

Φυσικά δεν είναι οι μόνοι όροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύστοχα. Τα amazon rainforest fire -tablet -amazon.com -“amazon fire tv”  και amazon wildfires -tablet -amazon.com -“amazon fire tv” είναι επίσης αποτελεσματικά.

Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης αναζήτησης έγκειται στην εξαίρεση από αυτήν των όρων που τοποθετούνται αμέσως μετά από το σήμα του “μείον”, το οποίο λειτουργεί ως τελεστής εξαίρεσης. Το εργαλείο αυτό βρίσκει εφαρμογή και σε άλλες αναζητήσεις φυσικά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]