Κάπου στην Καισαριανή είναι «κρυμμένος ένας Θησαυρός που λέγεται Στυλίτης». Ένας ζεστός χώρος που πρόκειται να τον λατρέψεις για τις χειμερινές εξόδους σου. Βρίσκεται, κοντά στην πανεπιστημιούπολη και περίπου δέκα λεπτά με το λεωφορείο από τον Ευαγγελισμό.

Θα έλεγε κανείς ότι το κλίμα του μαγαζιού που, δημιουργείται από την ιδιαίτερη εσωτερική αρχιτεκτονική, σε «πηγαίνει» σε αλλοτινούς καιρούς με την φαντασία να τρέχει αχαλίνωτα σε σελίδες παραμυθιών. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα «παραμυθένιο» μέρος, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει τον καφέ, το ποτό αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις του.

IMG_5556

Η αρχιτεκτονική είναι δημιουργία των 3 συνέταιρων του μαγαζιού, την οποία επιμελήθηκαν εξολοκλήρου οι ίδιοι. Πήρε αρκετό καιρό, καθώς μελετήθηκε προσεκτικά με μεράκι. Μας είπε ο Γρηγόρης και συνέχισε: Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε νότες γαλλικής bistro, μπυραρίας και bar. Ο Στυλίτης, άνοιξε στις 15 Ιανουαρίου του 2015.

Το βλέμμα σου δεν χορταίνει να τριγυρίζει παντού στο χώρο με τα vintage στοιχεία, τις αντίκες, τα πορσελάνινα σερβίτσια και την λεπτομέρεια. Βιβλιοθήκες, βαλίτσες, σανό, νεράιδες, τζάκι..

Ο τίτλος του μαγαζιού σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον. Αν επισκεφθείς βράδυ τον Στυλίτη, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις, αν πρόκειται γι’ αυτό που περνάει από το μυαλό σου. Η έμπνευση «ήρθε» από το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ακούς μάλιστα συχνά – και όχι μόνο-, αν επισκεφθείς τον Στυλίτη για ένα ποτό το βράδυ. Αναλύοντας τους στίχους του Θανάση, ο Γρηγόρης κατέληξε: «Στυλίτες που απολαμβάνουμε τα απλά καθημερινά πράγματα της ζωής μας».

Η μουσική δεν αποτελείται από κάτι συγκεκριμένο. Αντίθετα, προσαρμόζεται στο mood και στην καθημερινότητα. Από soundtrack και ξένη μουσική, που ταιριάζει στον χώρο, έως Θανάση, Χαρούλη, Μελίνα Κανά και άλλους καλλιτέχνες του είδους.

IMG_5648

Το ενδιαφέρον σε αυτό τον χώρο είναι ότι προσελκύει όλες τις ηλικιακές ομάδες. Έφηβοι, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές του παραμυθένιου χώρου.

Η φιλοξενία, το χαμόγελο και η εξυπηρέτηση σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Ξεφυλλίζοντας τον προσεγμένο και ελκυστικό κατάλογο διαπιστώνεις, ότι δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Ο ιδιαίτερος ελληνικός καφές στη χόβολη, πέρα από το μεθυστικό του άρωμα, τρελαίνει τον ουρανίσκο και του πιο απαιτητικού λάτρη του είδους. Αν, από την άλλη, δεν είσαι λάτρης του καφέ, σίγουρα ο Στυλίτης είναι το «μέρος» σου. Η μεγάλη γκάμα τσαγιών και βοτάνων θα καλύψει τις όποιες απαιτήσεις σου. Χειροποίητοι χυμοί, «αναψυκτικά του Στυλίτη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον κατάλογο, γλυκά, τάρτες, cake, πίτες, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, αλμυρές πίτες με χωριάτικο φύλλο, σαλάτες και όλα αυτά με μεράκι στην ποιότητα. Για τους λάτρεις της μπύρας, η ποικιλία των ειδών και των γεύσεων δεν περνά απαρατήρητη. Η ποιότητα και τα ιδιαίτερα σκεύη του μαγαζιού συνδυάζονται και με καταπληκτικές τιμές, προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα της κρίσης.

IMG_5639

Μότο των συνεταίρων είναι το μεράκι, η ευτυχία από τα καθημερινά πράγματα και η ποιότητα.

Ηρώων Πολυτεχνείου 163, Καισαριανή λοιπόν.

IMG_5497

IMG_5592

 

IMG_5518a

 

IMG_5541

 

IMG_5590a

 

IMG_5685

IMG_5688

 

IMG_5607

 

IMG_5695

 

IMG_5655

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]