Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης καλούν τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης να σταθούν μπροστά στο μνημείο με ένα λουλούδι στο χέρι.

Το κάλεσμα:

«Όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, μία από τις εύκολες διεξόδους στις οποίες οι ακροδεξιοί και οι νεοναζί οδηγούν τους λαούς είναι ο αντισημιτισμός, ο οποίος αλλάζει μόνο το περίβλημά του και το ιδεολογικό του υπόβαθρο, αλλά παραμένει η παλαιότερη, η πιο διαχρονική και πιο ανθεκτική μορφή ρατσισμού στον χρόνο. Ας μην ξεχνούμε ότι και πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κανείς δεν έδινε την πρέπουσα σημασία στις κατηγορίες και στις ενέργειες των ναζιστών κατά των Εβραίων, μέχρις ότου η καταστροφή έφτασε στην πόρτα του κάθε Ευρωπαίου.

Πριν να είναι και πάλι πολύ αργά όλες και όλοι οφείλουμε να απομονώσουμε και να καταδικάσουμε έμπρακτα τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Οφείλουμε όμως πάνω απ’ όλα να προστατέψουμε το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων συμπολιτών μας, που χάθηκαν στα στρατόπεδα του θανάτου. Η συνεχής βεβήλωσή του δεν αποτελεί μονάχα ντροπή για τη μνήμη τους, αλλά ντροπή για εμάς και για την πόλη που ζούμε.

Συμβολικά, εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης, στεκόμαστε μπροστά στο μνημείο με ένα λουλούδι στο χέρι, σαν αυτά που κατέστρεψαν οι βάνδαλοι βεβηλωτές του. Για να δηλώσουμε ότι δεν σιωπούμε και δεν μένουμε ουδέτεροι απέναντι στη βαρβαρότητα.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]