Κάθε χρόνο οι σινεφίλ περιμένουν την κορυφαία τελετή των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. Τα αντίστοιχα Όσκαρ στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας, τα βραβεία  Grammy, περιμένουν οι απανταχού μουσικόφιλοι.

Μπορεί τα βραβεία να μην κάνουν έναν μουσικό απαραίτητα αγαπητό στο κοινό ή αξιόλογο αλλά η τελετή των Grammy είναι ένα μεγάλο γεγονός για τους φίλους τη μουσικής. Τρεις ώρες μουσικού θεάματος με τις live εμφανίσεις γνωστών μουσικών αστέρων αλλά και ιδιαίτερες συνεργασίες επί σκηνής που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία.

Τα φετινά Grammy σάρωσαν οι γάλλοι μετρ της ηλεκτρονικής μουσικής Daft Punk και μάλλον δίκαια. Τραγούδια όπως το Get Lucky και το Lose yourself to dance μας έκαναν να χορεύουμε ασταμάτητα τη χρονιά που πέρασε. Οι Guy-Manuel de Homem-Christo και ο Thomas Bangalter λατρεύουν αυτό που κάνουν και το αποδεικνύουν σε κάθε συναυλία τους, αφού αγαπάνε πολύ τις live εμφανίσεις και δίνουν ιδιαίτερο βάρος σε αυτές. Έτσι και η εμφάνισή τους στην 56η τελετή των Grammy ξεσήκωσε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους το παρακολούθησαν από το καναπέ τους. Αυτή τη φορά μαζί με τον Pharrell Williams και τον Stevie Wonder έδωσαν μία από τις καλύτερες performances που είδαμε ποτέ στην τελετή των συγκεκριμένων βραβείων.

 Το 3point θυμάται άλλες πέντε ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών σε τελετές Grammy των τελευταίων ετών που άφησαν εποχή και έχουν χαραχτεί στα μυαλά αλλά και στα αυτιά των φίλων της μουσικής και τους θεάματος.

Eminem –Elton John  (2001)

 

Ένα ομολογουμένως περίεργο ντουέτο ήταν αυτό του Eminem με τον Elton John στο τραγούδι του πρώτου Stan. Ο μέχρι τότε χαρακτηρισμένος ως ομοφοβικός ράππερ συνεργάζεται επί σκηνής με ένα από τα δημοφιλέστερα gay icons της μουσικής σκηνής σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τραγούδια για τους στίχους του, για τους οποίους λογοκρίθηκε κιόλας.  Οι δύο ιδιαίτεροι αυτοί μουσικοί με τελείως διαφορετικό στυλ έρχονται στη σκηνή των Grammys για να χαρίσουν μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση που ίσως δεν ξαναδούμε.

 

Bruce Springsteen, Elvis Costello, D. Grohl, L. Steven  (2003)

 

Τον Δεκέμβρη του 2002 ο τραγουδιστής των Clash, Joe Strummer, φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια πολύχρονη καριέρα που δημιούργησε τομή στην ιστορία της διεθνούς μουσικής και συνέβαλε στην εδραίωση της punk σκηνής παγκοσμίως. Έτσι, το 2003 ο Bruce Springsteen, ο Elvis Costello, ο  Dave Grohl και ο L. Steven από την μπάντα του   Springsteen, ένωσαν τις δυνάμεις τους επί σκηνής και ερμήνευσαν το ομώνυμο τραγούδι από το άλμπουμ των Clash London Calling, στη μνήμη του Strummer.

Christina Aguilera (2007)

 

Η Christina Aguilera έχει δώσει πολλές live μουσικοχορευτικές εμφανίσεις στη σκηνή των Grammys, αλλά αυτή που ξεχώρισε ήταν η απλή και όχι τόσο χορευτική της εμφάνιση στην τελετή του 2007, φορώντας ένα άσπρο κουστούμι και τραγουδώντας το κλασικό  It’s A Man’s World του James Brown. Με τον θάνατο του αγαπημένου τραγουδιστή τον Δεκέμβριο του 2006, η ερμηνεία της Aguilera ήταν ένα tribute σε αυτόν και στη μεγάλη μουσική του πορεία. Η φωνή της ήταν αυτή που ξεχώρισε και έκανε σίγουρα πολλούς μη λάτρεις της pop μουσικής να τη δουν… με άλλο μάτι.

Radiohead -the USC Marching Band (2009)

 

Οι «μάστερ» της εναλλακτικής μουσικής σκηνής, Radiohead έδωσαν μια ξεχωριστή performance στην τελετή των διάσημων μουσικών βραβείων του 2009 με τη μπάντα USC Marching Band. Η live αυτή εμφάνιση ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί μία από τις πιο δυναμικές και αξέχαστες στιγμές του συγκροτήματος. Εκείνη τη χρονιά οι Radiohead κέρδισαν βραβείο για το άλμπουμ τους In Rainbows που είχαν διαθέσει ελεύθερα στο διαδίκτυο, αφήνοντας τους θαυμαστές τους να πληρώσουν όσο αυτοί επιθυμούν.

Adele (2012)

 

Μετά από μία εγχείριση στο λαιμό που θα μπορούσε να απειλήσει την καριέρα της, η Adele επιστρέφει στη σκηνή των Grammys το 2012 και αποθεώνεται από το κοινό. Για να διαβεβαιώσει μάλιστα το κοινό ότι είναι μια χαρά, τραγουδά a cappella τους πρώτους στίχους του τραγουδιού της Rolling in the Deep. Η θριαμβευτική της επιστροφή σφραγίστηκε και από τα 6 συνολικά βραβεία που απέσπασε εκείνη τη χρονιά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts