Σκιτσογράφος που τόλμησε να φτιάξει γελοιογραφία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να παίζει γκολφ πάνω στα νεκρά σώματα των δυο μεταναστών- πατέρα και βρέφους – που πνίγηκαν πριν μερικές ημέρες στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, απολύθηκε.

Ο Michael de Adder, σκιτσογράφος που ζει στον Καναδά, δημοσίευσε ένα σκίτσο τους στις 26 Ιουνίου εμπνευσμένο από την τραγική ιστορία του Όσκαρ και της Βαλέριας Μαρτίνες, πατέρα και κόρης που μετανάστευσαν μαζί με χιλιάδες άλλους από το Ελ Σαλβαντόρ με κατεύθυνση τις ΗΠΑ και πνίγηκαν προσπαθώντας να περάσουν τον Ρίο Μπράβο — ή Ρίο Γκράντε εξαιτίας της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ.

Στο σκίτσο ο Τραμπ δεν διστάζει να παίξει γκολφ στα σώματα των νεκρών μεταναστών. Το σκίτσο δείχνει με συγκλονιστικό τρόπο, το πως η πολιτική Τραμπ ευθύνεται για την τραγική αυτή ιστορία αλλά και για τις ζωές που μεταναστών που χάνονται καθημερινά αλλά και την αναλγησία του προέδρου Τραμπ, που ομολογουμένως δεν πολύ συγκινήθηκε από το περιστατικό.

Ο Adder συνεργαζόταν με αρκετές έντυπες εφημερίδες, είδε μία μία τις συνεργασίες του να «λύνονται» καθώς το σκιτσάκι του με τον Τραμπ έγινε viral και από τι φαίνεται ενόχλησε κάποιους…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]