Η αστυνομία δεν επέτρεψε ούτε τις κηρομπογιές ενός παιδιού, στην περίπτωση που ήθελε να δημιουργήσει, επί τόπου, μία πολύχρωμη σημαία.

H αστυνομία τσέκαρε στις εισόδους για σημαίες του Pride πριν επιτρέψει στον κόσμο να περάσει στον συναυλιακό χώρο και να απολαύσει τους Red Hot Chili Peppers στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Samer Al-Atrush, η αστυνομία έψαχνε τις τσάντες για τη «σημαία των gay» λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται.

Στο Twitter, ο Al-Atrush δήλωσε: «Κατά την είσοδό μας στη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στις Πυραμίδες του Καΐρου, o αστυνομικός ρωτάει: «δεν έχετε σημαίες, έτσι;» κι αναρωτιόμαστε κι εμείς «τι είδους σημαίες;» και απαντά: «τη σημαία των gay. Δεν επιτρέπεται.» 

Samer Al-Atrush@SameralAtrush

Entering Red Hot Chili Peppers concert at Cairo Pyramids. Police officer asks: “you have no flags?” Asked what type of flags responds: “flag for the gays. Not allowed.”

81 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Άλλοι χρήστες στο Twitter ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία κατέσχεσε ακόμη και τις κηρομπογιές ενός παιδιού, ώστε να μην υπάρχει καν η περίπτωση να δημιουργηθεί μία πολύχρωμη σημαία του pride επί τόπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σημαία του Pride περνά από τέτοιου είδους περιπέτεια σε συναυλία στην Αίγυπτο. Ο αιγυπτιακός νόμος μπορεί να μην ποινικοποιεί ρητά την ομοφυλοφιλία, αλλά έχει αρκετές διατάξεις, που ποινικοποιούν οποιαδήποτε συμπεριφορά, ή έκφραση οποιασδήποτε ιδέας, που θεωρείται ανήθικη, σκανδαλώδης, ή προσβλητική για τις διδασκαλίες, ενός αναγνωρισμένου θρησκευτικού ηγέτη.

Πηγή: avmag

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]