ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ / DIVERGENCES
ΟΜΑΔΑ: ΧΩΡΟ-ΧΡΟΝΟΣ / SPACE-TIME GROUP
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Φαλκώνης Μιχαήλ, Δημήτρης Σπανόπουλος, Αργυρή Βασιλάκου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 18 – 31 / 3 / 2016
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 – 14:00 & 18:00-22:00
ΤΟΠΟΣ: Base GALLERY (ΒΟΟΖΕ Cooperativa)
Εγκαίνια: Παρασκευή 18/3, 20.30 – 24.00

ΔΡΑΣΕΙΣ:
Workshop Ξυλογραφίας / Ξενάγηση
Σάββατο 19/3, 12.00

Workshop Μεταξοτυπίας /Ξενάγηση
Σάββατο/Saturday 26/3, 12:00

MIKE  INVITE.indd

Όταν οι αποκλίσεις γίνονται συγκλίσεις διατηρώντας το διττό τους νόημα, οι τρεις καλλιτέχνες της ομάδας «Χώρος – Χρόνος» Μιχαήλ Φαλκώνης, Δημήτρης Σπανόπουλος και Αργυρή Βασιλάκου αποκλίνοντας ο καθένας μέσα στο δικό του προσωπικό μορφοπλαστικό ιδίωμα συγκλίνουν θεματολογικά. Με όχημα τη χαρακτική ανακαλύπτουν ως θέμα τους τη βία και ερευνούν τον δεσπόζοντα χαρακτήρα της και την ποικιλομορφία της είτε λεκτική, είτε στις άλλες της μορφές σωματική, κοινωνική, πολιτική και κρατική.

Μπαινοβγαίνοντας από τον κόσμο της πραγματικότητας στον κόσμο της φαντασίας, όπου μεταμορφώνεται και κάποτε παραμορφώνεται ο χώρος και ο χρόνος, οι καλλιτέχνες της ομάδας αντιμετωπίζουν την τέχνη όχι ως φυγή από την πραγματικότητα αλλά σαν μια απόπειρα να αλλάξουν την πραγματικότητα, ορίζοντας ως αποκλίσεις τους χώρους που καταφεύγει ο άνθρωπος όταν αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα ή να την ξορκίσει.

DIVERGENCES 2

Ο Μιχαήλ Φαλκώνης με έντονες επιρροές από τον Ουίλιαμ Μπάροουζ καταγράφει πολύ προσωπικούς χώρους… με κοινωνική ακρίβεια. …Τα έργα μου πραγματεύονται τον εαυτό ως ένα περίκλειστο σύστημα, μετέωρο και επισφαλές, σε απόσυρση από τις σχέσεις με τους άλλους και από το σώμα…

Ο Δημήτρης Σπανόπουλος μέσα στο βόμβο του δικού του χώρου επικεντρώνεται σε επίκαιρα θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. …«Μικρές Επαναστάσεις»… ξαναβλέπω την αυθόρμητη σύνθεση, την φρεσκάδα του τυχαίου καθώς και την ατέλεια του τυπώματος. Με λίγα λόγια τη δύναμη της ζωής ολόκληρης…

DIVERGENCES 3

Και η Αργυρή Βασιλάκου αφουγκράζεται τη σύγκρουση κόσμων κατακερματισμένων και αισιόδοξων που ο χρόνος τους δίνει σχήμα… προσωρινά κρύβοντας αυτό που κυοφορείται κάτω από την ψυχική ταλαιπωρία – την επίμονη επιθυμία για επικοινωνία και αποδοχή…

Με την υποστήριξη του www.3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]