Του Μάνου Φραγκιουδάκη (News247)

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο 39χρονος Βασίλης Δημάκης μετά την απορριπτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Φυλακών Κορυδαλλού στην αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει.

Η απόφαση για το αίτημα των έκτακτων αδειών θα εξεταστεί από Δευτέρα.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, μόλις ο Δημάκης ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου, ευχαρίστησε τις συνηγόρους του και ζήτησε να τον αφήσουν μόνο, ενώ δεν θα δει ούτε τους γονείς του.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού συνεκλήθει σήμερα, ώστε να εξετάσει το αίτημά του για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, κάτι που έχει ζητηθεί από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκινούσε την απεργία πείνας.

Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική. Το δεύτερο αυτό αίτημα, θα εξετάσει από Δευτέρα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η κατάσταση της υγείας του 39χρονου έχει πλέον επιδεινωθεί αρκετά, σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη, παραμένοντας αμετακίνητος στο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας. Αλληλέγγυοι αυτή την ώρα κατευθύνονται έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

 

Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

Να δικαιωθεί ο Βασίλης Δημάκης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]