Με ανάρτησή της στο facebook, η Eλληνικός Χρυσός ανακοινώνει ότι απέσυρε τη στήριξή της από το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας Διατροφής & Αθλητισμού, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, επικαλούμενη «μειονότητα εξωγενών παραγόντων που διατάραξε τη συνεργασία μας». Την αντίθεση μεταξύ των στόχων του φεστιβάλ – τη στήριξη παιδιών με καρκίνο – και των πραγματικών συνεπειών από τη δραστηριότητα της χορηγού εταιρείας στη Χαλκιδική είχε αναδείξει η δημοσιογράφος Σταυρούλα Πουλημένη με άρθρο της στο Alterthess.

Όπως διαβάζουμε στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, άλλοι επιχειρηματίες που θέλησαν με χορηγίες να βοηθήσουν την αξιέπαινη αυτή εκδήλωση –κάποιοι εκ των οποίων με καταγωγή από τη Β. Χαλκιδική– απαίτησαν να φύγει η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός. Έτσι οι διοργανωτές του φεστιβάλ ζήτησαν από την εταιρεία να αποχωρήσει.

Παράλληλα, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, εδώ και τρεις μέρες, το facebook γέμισε από σχόλια χρηστών που δεν έλεγαν παρά την αλήθεια: ότι αυτή η εταιρεία έχει προκαλέσει έναν τοπικό εμφύλιο στη Χαλκιδική, ότι κατά συρροή παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία, πετάει τοξικά απόβλητα στα νερά και δηλητηριάζει τον τόπο και τους κατοίκους του. Ότι μια εταιρεία που σπέρνει τον καρκίνο δεν μπορεί να είναι χορηγός σε φεστιβάλ κατά του παιδικού καρκίνου.

Οι διοργανωτές προσπαθούσαν να κρύψουν τις αντιδράσεις από τα μάτια των επισκεπτών της σελίδας τους στο Fb μπλοκάροντας χρήστες και διαγράφοντας σχόλια.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ που θα πάει καλά και χωρίς τα λεφτά της συγκεκριμένης εταιρείας. Σε όσους πιθανόν σκέφτονται στο μέλλον να δεχτούν μια τέτοια χορηγία έχουμε να πούμε ότι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να πάρεις χορηγία από μια βρώμικη εταιρεία. «Ξέπλυμα» ονομάζεται, το κάνουν συχνά οι εταιρείες αυτού του είδους, κάτι θα έχουν ακούσει σχετικά. Θα μπορούσαν να πάρουν χορηγία και από τη Monsanto.

Διάβασε το άρθρο που ανέδειξε το θέμα:

Παιδικό φεστιβάλ για την υγεία με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]