Δεκαεπτά χρόνια πριν, σε ηλικία πέντε χρονών, ο Άμολ Τριμπούβαν ήταν ένα από τα χιλιάδες άστεγα παιδιά της Ινδίας. Σήμερα ετοιμάζεται να φορέσει το περιβραχιόνιο της Εθνικής ομάδας της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που αρχίζει στο Πόζναν της Πολωνίας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση με την ονομασία «Μάχερ» ήταν αυτή που βοήθησε τον Τριμπούβαν σε ηλικία πέντε ετών να αλλάξει σελίδα στη ζωή του και να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.

Το ίδιο κάνει και με εκατοντάδες άλλες παιδιά που ζουν στους δρόμους της Ινδίας μέχρι και σήμερα. Χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο ως μέσο τα ενθαρρύνει προκειμένου να αποκτήσουν νέα ενδιαφέροντα στη ζωή τους και λαμβάνοντας εκπαίδευση να έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη.

«Ο Τριμπούβαν έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους της πόλης Γουαγκόλι. Ο πατέρας του ήταν κωφάλαλος και η μητέρα του αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτός και τα αδέρφια του δεν είχαν ουσιαστικά σπίτι και φροντίδα από κάποιον. Τότε ήταν που τα έφερα στα Μάχερ», αναφέρει η ιδρυτής της οργάνωσης, Λούσι Κούριεν.

Εκτός από τον Τριμπούβαν και τα αδέρφια του, η οργάνωση φιλοξένησε και τους γονείς των παιδιών προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούσαν. Ο πατέρας τους δεν τα κατάφερε, αλλά η μητέρα τους με τη συμβολή και της οργάνωσης πρόσφατα προχώρησε σε μία εγχείριση που ίσως τη βοηθήσει να αναρρώσει.

Όσον αφορά τον ίδιο, μέσω του ποδοσφαίρου, της εκπαίδευσης και της κοινωνικοποίησης που είχε από το σωματείο, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να σπουδάσει σχεδίαση κινουμένων σχεδίων.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο όμως δεν έσβησε ποτέ. Άλλωστε αυτό ήταν που αποτέλεσε την αφορμή για να αλλάξει τη ζωή του. Έτσι θα εκπροσωπήσει την Ινδία ως μέλος της αποστολής της Εθνικής Αστέγων της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται για μία εβδομάδα στην Πολωνία. Εκεί θα βρίσκονται και άλλες 47 χώρες από άτομα που είτε βρέθηκαν είτε βρίσκονται στον δρόμο στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα μέσω του ποδοσφαίρου.

Αναδημοσίευση από το www.othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]