Με δακρυγόνα και βία εκκένωσε η γαλλική αστυνομία την κινητοποίηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά στο Πάνθεον στο Παρίσι.

Το «Πάνθεον», το μνημείο-νεκρόπολη των μεγάλων προσωπικοτήτων της Γαλλίας, κατέλαβαν σε μια συμβολική κίνηση 700 μετανάστες χωρίς χαρτιά και ομάδες υποστηρικτών τους, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Την κινητοποίηση, που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής διήρκεσε λίγες ώρες, διοργάνωσαν οι συλλογικότητες «Μαύρα Γιλέκα» και «La Chapelle Debout» (Όρθιο Παρεκκλήσι) που στηρίζουν τους μετανάστες. Πριν από ένα μήνα κατέλαβαν για σύντομο χρονικό διάστημα την έδρα της εταιρείας Elior, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της καθαριότητας και της μαζικής εστίασης, για να καταγγείλει τη χρήση από αυτή «μη δηλωμένων» παράτυπων μεταναστών. Τον Μάιο είχε καταλάβει επίσης τον τερματικό 2F του αεροδρομίου Ρουασί για να καταγγείλει «τη συνεργασία της Air France» στις απελάσεις.

Σύφωνα με το France24, η αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις μεταναστών και θα διεξαχθεί έρευνα σε βάρος τους για πιθανή “παραβίαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς”, ενώ ένας διαδηλωτής κρατήθηκε επίσης με την κατηγορία βίαιης συμπεριφοράς εναντίον αστυνομικού.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό επιμελητήριο στην πέμπτη συνοικία του Παρισιού όπου κρατούνταν οι συλληφθέντες ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]