Περισσότερο από μία ώρα έμεινε σήμερα το πρωί ακινητοποιημένο το τρένο στον σταθμό Σφενδάλη (Μαλακάσα), με τους υπευθύνους να κατεβάζουν από τους συρμούς πρόσφυγες που καθημερινά μετακινούνται από το κέντρο φιλοξενίας στην Αθήνα.

Όπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο Ολύμπιος Δαφέρμος, επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το τρένο σταμάτησε στις 09:10 και συνέχισε το δρομολόγιό του στις 10:30 και όλη αυτή την ώρα οι επιβάτες δεν γνώριζαν πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους καθώς δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους. «Είχαν μπλοκάρει τους πρόσφυγες και τους έβγαζαν έξω. Μέχρι τώρα οι πρόσφυγες ταξίδευαν κανονικά», σημειώνει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο έπειτα από καταγγελία ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες δεν είχαν αντίτιμο εισιτηρίου, ενώ χθες υπήρξε και διαμαρτυρία προσφύγων για το ότι πλέον καλούνται να πληρώνουν αντίτιμο για τις μετακινήσεις τους, αν και αδυνατούν.

Ο κ. Δαφέρμος εκφράζει παράλληλα την αγανάκτησή του τόσο για την κακή λειτουργία και τη μηδενική οργάνωση του σταθμού όσο και για τη χείριστη αντιμετώπιση των επιβατών. «Θέλω να τονίσω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Μετακινούμαι καθημερινά με τρένο και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν θα υπάρξει καθυστέρηση, ούτε πόσο θα διαρκέσει», τονίζει, λέγοντας μάλιστα ότι δεν λειτουργούν τα ασανσέρ για περισσότερους από δύο μήνες προκαλώντας «απίστευτη ταλαιπωρία σε ανάπηρους, γονείς με παιδιά στην αγκαλιά τους και όσους κουβαλούν βαλίτσες».

Με πληροφορίες από την ΕΦΣΥΝ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]