Όσοι παρακολούθησαν το ματς της Ντόρτμουντ με την Ρεάλ Μαδρίτης και δεν έχουν στενή επαφή με τη “στρογγυλή θεά” αναρωτήθηκαν αν άλλος παίκτης πέρα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει πετύχει 4 γκολ σε έναν αγώνα Champions League. Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά οχτώ ακόμα ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο. Παρόλα αυτά, το κατόρθωμα του Πολωνού είχε κάτι το μοναδικό…

1. Μάρκο Φαν Μπάστεν (Μίλαν – Γκέτεμποργκ 4-0)

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ήταν ο πρώτος που κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι Champions League και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1992-1993 απέναντι στην Γκέτεμποργκ για τη φάση των ομίλων. Το τρίτο γκολ παίζει ακόμα και σήμερα στα καλύτερα γκολ όλων των εποχών και στα διάφορα σποτάκια αθλητικών εκπομπών.

 

 

 

2. Αντρί Σεφτσένκο (Μίλαν – Φενερμπαχτσέ 4-0)

Ένας ακόμα παίκτης της Μίλαν που κατάφερε το ίδιο, είναι ο Αντρί Σεφτσένκο που το 2005 πέτυχε 4 γκολ απέναντι στην Φενερμπαχτσέ και μάλιστα εκτός έδρας. Στην τελευταία του χρονιά στο Μιλάνο ήταν στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, μέχρι που πήγε στην Τσέλσι και… τον πήρε η κατηφόρα.

 

 

 

 

3. Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σπάρτα Πράγας 4-1)

Ο Ολλανδός επιθετικός εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στην Αγγλία μετά την μεταγραφή του από την Αϊντχόφεν και δεν άργησε να κάνει το μεγάλο μπαμ στο διεθνές στερέωμα. Σε ένα παιχνίδι ομίλων με τους Τσέχους, δεν τους λυπήθηκε καθόλου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα τους τέσσερις φορές.

 

4. Ντάντο Πρσο (Μονακό – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 8-3)

Τι κι αν το παιχνίδι έγινε την αγωνιστική περίοδο 2003/2004, κανείς ποδοσφαιρόφιλος δεν μπορεί να το ξεχάσει. Πρώτον γιατί το παιχνίδι έληξε 8-3 υπέρ των Μονεγάσκων και μπήκαν 11 γκολ! Από την άλλη γιατί τα τέσσερα από τα 8 τέρματα της Μονακό τα πέτυχε ο όχι και τόσο “Killer” Κροάτης επιθετικός, Ντάντο Πρσο.

 

5. Σιμόνε Ιντσάγκι (Λάτσιο – Μαρσέιγ 5-1)

Όχι δεν λέει Φίλιπο Ιντσάγκι. Σιμόνε λέει. Κι όμως, ο μικρός αδερφός του “πολύ” Πίπο Ιντσάγκι, Σιμόνε, κατάφερε ό,τι δεν κατάφερε ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς και σκόρερς που έχουν περάσει ποτέ από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ήταν ένα παιχνίδι της Λάτσιο με την Μαρσέιγ το οποίο θα θυμάται για πάντα ο μικρός και θα τσιγκλάει τον μεγαλύτερο αδερφό του.

 

 

6. Μπαφετίμπι Γκομίς (Λιόν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7-1)

Μόλις την περασμένη σεζόν, η Λιόν νίκησε ακριβώς 7-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για να πάρει την διαφορά τερμάτων που χρειαζόταν για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Το ματς συζητήθηκε πολύ, με παίκτη των Κροατών να φαίνεται να κλείνει το μάτι στον Γκομίς μετά από γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, αλλά αυτό δεν μπορεί να μειώσει το κατόρθωμα του Γάλλου που γράφτηκε στην ιστορία.


 

7. Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν Μονάχου – Βασιλεία 7-0)

Ένα ακόμα φρέσκο “καρέ” σημειώθηκε από τον Μάριο Γκόμεζ της Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην Βασιλεία την οποία και νίκησε 7-0! Ο Γερμανός επιθετικός μπορεί να έχει χάσει τη θέση του στην φετινή ενδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου από τον Μάριο Μάντζουκιτς, αλλά πέρσι ήταν η πρώτη επιλογή των Βαυαρών για την επίθεση και όχι άδικα.

 

8. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα – Αρσεναλ 4-1)

Ναι είναι ο πρώτος που το κατάφερε σε φάση νοκ άουτ αγώνων. Τα λόγια είναι περιττά γιατί έχει βάλει και πέντε σε έναν αγώνα, πάλι νοκ άουτ (7-1 απέναντι στην Μπάγερ Λεβεκούζεν).

Τα 4:

 

Τα 5:

 

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1)

Τελευταίος που μπήκε στο κλειστό αυτό κλαμπ είναι προφανώς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός έκλεισε στόματα, καθώς είχε κατηγορηθεί πως δεν είναι το ίδιο αποδοτικός στα κρίσιμα ματς. Τι πιο κρίσιμο από έναν ημιτελικό Champions League και μάλιστα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

lewa1

Έχοντας ήδη πετύχει τρία τέρματα, ζήτησε να πάρει την ευθύνη για την εκτέλεση του πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε, έκανε το 4-1 για την ομάδα του και γράφτηκε στην ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τέσσερα τέρματα στα ημιτελικά του Champions League…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]