ΑΥΤΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ

Έργο ομιλίας, από τα πρώτα του αυστριακού συγγραφέα Πέτερ Χάντκε (του 1965), χωρίς χαρακτήρες και πλοκή, αλλά με τον λόγο στο κέντρο του. Οκτώ φωνές μοιράζονται το κείμενο σαν μία γλωσσική παρτιτούρα και ξεδιπλώνουν τον τρόπο συγκρότησης και αποδόμησης του εγώ του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου.

Ταυτότητα παράστασης-Συντελεστές

Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Κ. Αλέξης Αλάτσης
Σκηνικά – Κοστούμια: Η Ομάδα, μέσα από μια δημιουργική συνομιλία με τον σκηνογράφο/ενδυματολόγο Θάνο Βόβολη
Φωτισμοί: Κ. Αλέξης Αλάτσης

Ερμηνεύουν:
Δέσποινα Γιαρίμπαμπα
Στέλλα Ελματζόγλου
Zviad Esatia
Φαίη Ιωαννίδου
Ρούλα Καλαβρυτινού
Σοφία Καψάλα
Λυδία Ξουράφη
Βάγκυ Φουσέκη

Φωτογραφίες: Στέλιος Χουστουλάκης
Video-Trailer: Λουκάς Παλαιοκρασάς

Ευχαριστούμε την Fabrica Athens / Τεχνοχώρο Φάμπρικα για την φιλοξενία του εργαστηρίου μας και το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, την Γιολάντα Μαρκοπούλου και τους συνεργάτες της για την φιλοξενία των προβών μας.

Διάρκεια παράστασης: 60’

SONY DSC

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Η παράσταση που παρουσιάζουμε είναι το αποτέλεσμα της ενασχόλησής μας τους τελευταίους μήνες με τα έργα ομιλίας και τις υποκριτικές τους ιδιαιτερότητες στο Θεατρικό Εργαστήρι Μετα-Φραση που διευθύνω και που ξεκίνησε φέτος την λειτουργία του.

Η ρυθμολογική επεξεργασία του κειμένου, που ο Χάντκε έγραψε αρχικά για δύο φωνές, μια αντρική και μια γυναικεία, ώστε να καταλήξει στην πολυφωνική παρτιτούρα για οκτώ φωνές που παρουσιάζουμε, ήταν μια σημαντική διαδικασία για την προσέγγιση της τόσο ιδιαίτερης γλώσσας του μεγάλου αυστριακού συγγραφέα.

Η σκηνοθετική φόρμα που επιλέχθηκε δεν επιδιώκει να ερμηνεύσει το κείμενο. Θέλει μόνο να το κάνει να ακουστεί.
Κ. Αλέξης Αλάτσης

SONY DSC

Παραστάσεις:

29/5/2015, 21.00, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Κεντρική Σκηνή,
Είσοδος Ελεύθερη

13/6/2015, 20.45 και 14/6/2015, 22.00
Θέατρο Επί Κολωνώ, στα πλαίσια του φεστιβάλ Off-Off Athens

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]