Είναι αλήθεια ότι το επάγγελμα του αστυνομικού ανέκαθεν προκαλούσε τα πάθη. Πόσες φορές ένστολοι δεν έχουν πέσει θύματα φραστικών, αλλά και σωματικών επιθέσεων; Πόσες φορές δεν έχουν συγκεντρώσει πάνω τους πυρά από αντιεξουσιαστές, οργισμένους οπαδούς, διαδηλωτές, παράνομους, εγκληματίες, κοινούς ανθρώπους και έχουν υποστεί βία; Βία που πέρα από σωματικά τραύματα, αφήνει και ψυχικά.

Μια μερίδα αστυνομικών λοιπόν που έχουν υποστεί τέτοια βία (δεν εξηγείται αλλιώς), θέλησε να εκφράσει την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της, όταν συνάδελφοί τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Δικαίως θα πει κανείς, μιας και η συναδελφική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη στις μέρες μας και πρέπει να εκφράζεται με κάθε τρόπο.

Έτσι λοιπόν, οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αστυνομικοί, θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες συναδέλφους τους, οι οποίοι κατηγορούνται για προστασία και συνέργεια σε κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών. Τι πιο δίκαιο και ηθικό από το να επευφημείς ανθρώπους που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία τους, έκαναν διακίνηση ναρκωτικών; Τι πιο ορθολογικά σωστό και κοινωνικά επιβεβλημένο από το να αποδοκιμάζεις τους ένστολους φρουρούς των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγούσαν στον δικαστή -άκουσον άκουσον- εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας
αυτού του τόπου;

Στις περιπτώσεις των ανθρώπων αυτών, που το ελληνικό κράτος και οι έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν, για να διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη και να προστατεύουν τους πολίτες, ισχύουν τρεις περιπτώσεις:

1) Είναι αφελείς: Πιστεύουν ότι οι συνάδελφοί τους είναι αθώοι, ότι έπεσαν θύματα συνομωσίας και ότι οι κοριοί της ΕΥΠ αποτελούν προβοκάτσια και προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος της ελληνικής αστυνομίας.

2) Είναι χαζοί: Πιστεύουν και ακολουθούν τους πνευματικούς τους πατέρες (aka Γιώργος Βουλγαράκης), εφαρμόζοντας το “Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό”. Από τη στιγμή λοιπόν που το είπε υπουργός κυβέρνησης, άρα θεσμικός παράγοντας της χώρας, ισχύει.

3) Είναι αδίστακτοι: Έχουν διδαχθεί (τόσο στην θεωρία, όσο και την πράξη) ότι η αστυνομία είναι υπεράνω νόμου. Τα πρωτοπαλίκαρα της ΕΛΑΣ, με την πλήρη ανοχή και υποστήριξη της κυβέρνησης και του Νίκου Δένδια προσωπικά, έχουν μάθει (και έχουν διδαχθεί στις σχολές αστυνομίας) ότι “Εγώ είμαι το κράτος”. Τους φαίνεται λοιπόν θράσος η σύλληψη των συναδέλφων τους, μιας είναι μαθημένοι σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας.

Το τι από τα τρία είναι χειρότερο, είναι δύσκολο να αποφασιστεί. Ο καθένας παίρνει ό,τι τον βολεύει. Έτσι κι αλλιώς και τα τρία, έχουν τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα…

Υ.Γ. Φωτογραφίες και ονόματα των ένστολων διακινητών ναρκωτικών κύριε Υπουργέ της Δημόσιας Τάξης, θα δούμε στο σάιτ της ΕΛΑΣ ή μήπως οι συλληφθέντες δεν πληρούν τις προδιαγραφές της δημοσιότητας; Εκδιδόμενες γυναίκες και διαδηλωτές γαρ…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]