Ήταν την Πέμπτη που ο ναζί Randy Furniss βρέθηκε περικυκλωμένος από πλήθος διαδηλωτών. Φορούσε μπλουζάκι με σβάστικα όταν ο Aaron Courtney τον αγκάλιασε. Ο 31χρονος προπονητής ποδοσφαίρου στο Gainesville του φώναξε «γιατί δεν σου αρέσω, σκύλε;» και τύλιξε τα χέρια του γύρω από τον ναζί. Οι εικόνες και το βίντεο δεν άργησαν να γίνουν viral, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια αγκαλιά μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο. Είναι πραγματικά τόσο απλό», δήλωσε ο Courtney στη New York Daily News. Όταν έγινε το περιστατικό ο Courtney δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Randy Furniss. Του είχαν στείλει μήνυμα ότι εμφανίστηκε στο σχολείο. Είχαν περάσει δύο μήνες από τότε που ο Randy Furniss βοήθησε να οργανωθεί διαδήλωση ακροδεξιών που βάφτηκε με αίμα.

«Έμαθα τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό με ενθάρρυνε ως Αφροαμερικανό να βγω και να διαδηλώσω. Γιατί αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε. Είναι άνθρωποι όπως αυτός που μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων».

«Δεν ξέρω γιατί σε μισώ»

Ο Courtney ετοιμαζόταν να φύγει από τη διαδήλωση όταν είδε τον ναζί να προκαλεί αναταραχή στο πλήθος. «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με κάποιον που με μισεί. Ήθελα να μάθω γιατί. Τον ρώτησα ‘γιατί με μισείς; τι έχω; είναι το χρώμα μου; η ιστορία μου; τα ράστα;’».

Ο Randy Furniss απλώς απέφυγε τις ερωτήσεις και κοίταζε αλλού. «Αφού απέφυγε τις ερωτήσεις, τον παρακάλεσα, σχεδόν ξέσπασα σε κλάματα. Θύμωνα όλο και περισσότερο γιατί δεν καταλάβαινα. Κάτι μέσα μου μου είπε ‘ξέρεις κάτι; απλά χρειάζεται αγάπη’. Ίσως να μην είχε γνωρίσει ποτέ Αφροαμερικανούς».

Έτσι του είπε να τον αγκαλιάσει. Και παρά την αρχική αντίσταση, τον αγκάλιασε. «Τον πλησίασα τρίτη φορά και τύλιξε τα χέρια του γύρω μου. Τότε άκουσα τον Θεό να μου ψιθυρίζει στο αυτί ‘του άλλαξες τη ζωή’». Το πλήθος γύρω τους αμέσως αντέδρασε και όταν ο Courtney τον ρώτησε ξανά «γιατί με μισείς» ο ναζί απάντησε «δεν ξέρω». «Αυτή νομίζω ήταν η ειλικρινής του απάντηση. Δεν ξέρει πραγματικά».

Αφού ο ναζί απομακρύνθηκε από την αστυνομία, έβγαλε μια φωτογραφία με φίλο του Courtney. «Πιστεύω ειλικρινά ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Να βγάλει φωτογραφία με άντρα που μισούσε όταν ξύπνησε το πρωί».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]