Της Άντυ Κουκλάδα (Στο Κόκκινο)

«Υπάρχουν 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι που δίνουν τον δικό τους αγώνα στις φυλακές, ανάμεσα στους οποίους 350 νέοι σε ηλικία, αλλά καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται» τόνισε η 17χρονη ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, περιγράφοντας την ζωή των Παλαιστινίων, ενώ προσέθεσε οτι «οι φυλακισμένοι προσπαθούν να μετατρέψουν την φυλακή σε σχολείο, προσπαθούν να ασχολούνται με το διάβασμα και την αυτοεκπαίδευσή τους και συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα από τις φυλακές». Όσον αφορά την δική της καθημερινότητά της στις φυλακές, ανέφερε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς σκεφτόταν συνεχώς αν είναι καλά η οικογένειά της. Αυτό που βοηθούσε την 17χρονη να ξεχνά την πραγματικότητα που βίωνε, ήταν ότι τον περισσότερο χρόνο διάβαζε και μιλούσε με τις υπόλοιπες κρατούμενες οι οποίες, όπως είπε, την εμψύχωναν και της ανέβαζαν το ηθικό. «Δεν ήθελα να σκέφτομαι την ζωή εκτός φυλακής για να μην καταστραφώ ψυχολογικά και έτσι κατάφερα να αντέξω μέχρι να απελευθερωθώ», σημείωσε η Αχέντ.

Ερωτηθείσα για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο κράτος του Ισραήλ, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «με την ενότητα των παλαιστινίων, με την καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής, σίγουρα θα επιτευχθεί η νίκη και η ελευθερία του παλαιστινιακού λαού». Παράλληλα τόνισε οτι είναι ιδιαίτερα σημαντική η παγκόσμια στήριξη καθώς τους βοηθά να πιέζουν το Ισραήλ και ανεβάζει το ηθικό του Παλαιστινιακού λαού για να συνεχίσει.

«Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη να αντιπροσωπεύεις έναν λαό που ζει υπό κατοχή γιατί είσαι στοχοποιημένη, φοβάσαι ότι θα σε τραυματίσουν ή θα φυλακίσουν, αλλά παρ’όλα αυτά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», είπε η Αχέντ. Η ίδια, ξεκίνησε να πηγαίνει σε πορείες και διαδηλώσεις από όταν ήταν 8 χρονών, εξαιτίας της πίεσης της κατοχής. Στόχος είναι όπως είπε η Αχέντ, «να απελευθερωθούμε και να τελειώνουμε με την κατοχή για να μην ζήσει η επόμενη γενιά αυτή την ταλαιπωρία, για να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο χωρίς φόβο».

Ταυτόχρονα, η 17χρονη εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί το μεγάλο κύμα υποστήριξης που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα μέχρι να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι και η ίδια η Παλαιστίνη, ενώ το μήνυμα που έδωσε στους νέους που αγωνίστηκαν στο πλευρό της από την χώρα μας, ήταν ότι «δεν πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους υποστηρικτές αλλά να είναι παράλληλα και συνέταιροι στον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση».

Αυτό που η Αχέντ προσδοκά από την Ελλάδα και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, είναι όπως ανέφερε, να ενημερώνονται οι νέοι γι’αυτά που γίνονται στην Παλαιστίνη, να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ -με ό,τι αυτό συνεπάγεται, να μοιράζονται αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον κόσμο διότι αυτό προϋποθέτει μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη.

Σε ερώτηση πως σκέφτεται το μέλλον, η Αχέντ είπε ότι «ελπίζω να συνεχίσω τις σπουδές μου για να υπερασπιστώ την υπόθεση του λαού μου σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει κάποιος από εμάς να θυσιαστεί για να μην υποφέρει η επόμενη γενιά».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μάριο Τουμπάσι, εξέφρασε την αλληλεγγύη του παλαιστινιακού λαού στην χώρα μας και τόνισε ότι «θέλουμε να συνεχίσετε τον αγώνα σας για μια Ελλάδα σταθερή και ανθισμένη, γιατί λατρεύουμε τον την Ελλάδα και τον λαό της καθώς έχουμε κοινές αξίες». Παράλληλα, είπε ότι στην Παλαιστίνη «ακόμα υπάρχει κατοχή και 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι, υπάρχει ρατσισμός, εποικισμός, καθημερινή καταστροφή και σκοτωμοί από μια εγκληματική κυβέρνηση ενώ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξη στην Αχέντ Ταμίμι και στον Παλαιστινιακό λαό. «Συνεχίζουμε τον δρόμο μαζί για την ανεξαρτησία των χωρών και την ελευθερία τους», σημείωσε καταλήγοντας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]