Στο χειρότερο σημείο της τρανής ιστορίας της βρίσκεται η Α.Ε.Κ, η οποία τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να στηριχτεί στην τρέχουσα σεζόν στα ”σπλάχνα” της, δηλαδή σε πολύ νεαρούς και άπειρους από παραστάσεις της Super League παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Α.Ε.Κ και να τερματίσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα στην βαθμολογία.

Όσο υψηλές ήταν οι προσδοκίες στην αρχή του καλοκαιριού τόσο μειώθηκαν στην συνέχεια, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι “ενδεκαδάτοι” παίκτες της ΑΕΚ αποχωρούσαν, αφήνοντας τεράστια κενά και ένα ελλιπέστατο ρόστερ. Στο οικονομικό κομμάτι, η διοίκηση της ΑΕΚ καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρει τους πόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή δόσεων προς την εφορία και προς τρίτους, ενώ καλείται παράλληλα να ενισχύσει το ρόστερ της ενόψει του φετινού πρωταθλήματος.

Πιο αναλυτικά, το νέο έτος έφερε κοσμογονικές αλλαγές στην ΠΑΕ ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, καθώς και η διοίκηση και το αγωνιστικό τμήμα άλλαξαν ριζικά. Ο Σταύρος Αδαμίδης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου μετά την άρνηση του μεγαλομετόχου Νίκου Νοτιά να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μόνος του ένα “χρεωμένο μαγαζί”. Πρώτος πήδηξε από το καράβι ο έτερος χρηματοδότης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος θέλοντας να απεμπλακεί οριστικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δώρισε τις μετοχές του στους Supporters, θέτοντας έτσι εαυτόν εκτός της ”Ένωσης”.

Οι εξελίξεις στην συνέχεια ήταν ραγδαίες, με τον παλιό θρύλο της ομάδας, Θωμά Μαύρο να αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του προέδρου, σε μια εποχή που όλα έμοιαζαν χαμένα και το φάσμα της πτώχευσης και του υποβιβασμού στην Δ’ Εθνική πιο ορατό από ποτέ. Το καλοκαίρι ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες για το αγωνιστικό τμήμα, αφού πλέον αυτό είχε στελεχωθεί με “παιδιά” της ΑΕΚ, όπως ο Βασίλης Τσιάρτας και ο Χρήστος Κωστής, ενώ το τιμόνι της ομάδας δόθηκε στον Βαγγέλη Βλάχο, έναν ελπιδοφόρο -κατά την άποψη του γράφοντος- προπονητή.

Όσο υψηλές ήταν οι προσδοκίες στην αρχή του καλοκαιριού τόσο μειώθηκαν στην συνέχεια,καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι “ενδεκαδάτοι” παίκτες της ΑΕΚ αποχωρούσαν,αφήνοντας τεράστια κενά και ένα ελλιπέστατο ρόστερ. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βρισκόταν, αναγκάστηκε να μοσχοπουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και να ρίξει κατά πολύ το μπάτζετ της νέας περιόδου, ούτως ώστε να βγει η χρονιά. Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Κλωναρίδης, Μίτσελ, Βάργκας, Καφές, Λυμπερόπουλος,  είναι μερικοί μόνο από τους παίκτες που αποχώρησαν από την ΑΕΚ, με τους αντικαταστάτες τους να είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμούστακα παιδιά 17 και 18 χρονών, με μεγάλη δίψα για διακρίση, αλλά και απειρία για τα δεδομένα της Super League.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου συνοδεύτηκε με ήττα(0-1) από τον σαφώς πιο έμπειρο Αστέρα Τρίπολης του Σάκη Τσιώλη. Τα πιτσιρίκια του Βλάχου ήταν ανώτερα σε όλη την αναμέτρηση και θα μπορούσαν να πάρουν την νική, αλλά το τραγικό λάθος του γκολκίπερ και πλέον έμπειρου της κιτρινομαύρης ενδεκάδας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, έκοψε τα φτερά των Ενωσιτών και έδωσε στους Αρκάδες την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο Ο.Α.Κ.Α στην ιστορία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τραγουδούσαν και στήριζαν ψυχολογικά την ομάδα τους όλο το 90λεπτο, ακόμη και μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παππά, που τους βρήκε ηττημένους.

Θεωρώ, κλείνοντας, πως οι φίλαθλοι της ΑΕΚ πρέπει να κάνουν πολύ υπομονή την φετινή χρονιά και να στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα νέα παιδιά, ειδικά στις αποτυχίες, που όπως αναμένεται θα είναι ουκ ολίγες. Το φετινό ρόστερ της Ένωσης θεωρώ πως έχει ταβάνι την 6η θέση, αλλά με μια πιο αντικειμενική προσέγγιση θα διαπιστώσουμε πως αυτή η πάλαι ποτέ μεγάλη ομάδα ίσως να χρειαστεί να παλέψει πολύ σκληρά για να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.

Αντώνης Μαρτίνος (δημοσιογράφος)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]