Τη δόξα του Νέλσον Μαντέλα φαίνεται πως ζήλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θέλησε να κάνει το όνομά του μία από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για το 2013 στη μηχανή αναζήτησης Google.

Ως γνωστόν ο σπουδαίος ηγέτης της Νότιας Αφρικής, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ήταν παγκόσμιο trend στη Google για τη χρονιά που φεύγει, παρά τις προσπάθειες που όπως αποδεικνύεται έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να τον… εκθρονίσει.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γνωστή εταιρεία, μόνο από το pc που βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το λήμμα «Ευάγγελος Βενιζέλος» αναζητήθηκε 3.554.029 φορές!

Ο γνωστός για τη σεμνότητά του αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν κατάφερε για λίγα κλικ να μπει έστω στην κορυφαία δεκάδα της χρονιάς, αλλά δηλώνει πως δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει να πασχίζει για την ικανοποίηση της εγωπάθειάς του και το 2014.

Ο κ. Βενιζέλος αποδίδει την «ήττα» του από τον Μαντέλα, στον πόλεμο που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο unfair παιχνίδι του Μαντίμπα, ο οποίος πήγε και πέθανε, με αποτέλεσμα να αυξήσει κατακόρυφα τις αναζητήσεις στο όνομά του.

Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, σε σχετική συζήτηση που είχε με τους στενούς του συνεργάτες δεν παρέλειψε να κάνει και την αυτοκριτική του. Οι μεγάλες σε διάρκεια ομιλίες του στη Βουλή ή σε συνεντεύξεις, του στερούν αρκετό χρόνο από το να γκουγκλάρει όσο θα ήθελε τον εαυτό του. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ανάγκη να μιλάει συνέχεια και για το λόγο αυτό, σκέφτεται από τη νέα χρονιά να προσλάβει κάποιον άλλον άνθρωπο για να σερφάρει στο Google για λογαριασμό του.

 

tsipras

Η «Σαλαμάνδρα» εξασφάλισε όμως και στοιχεία για τα γκουγκλαρίσματα μερικών ακόμη πολιτικών της χώρας μας και πραγματικά αξίζει να ρίξουμε μια ματιά, στα πιο χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως είναι λογικό αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο του στο διαδίκτυο, αναζητώντας ειδήσεις σχετικές με το «πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται φιλομαθής, καθώς στο tablet του, η επιλογή «translate», το εργαλείο μετάφρασης της google, είχε την τιμητική της.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα για τις «αναζητήσεις» πολιτικών αρχηγών και κορυφαίων υπουργών είναι πάνω – κάτω αναμενόμενα.

Ακολουθεί μία ενδεικτική λίστα:
Πάνος Καμμένος: «Μας ψεκάζουν»
Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό»
Νίκος Μιχαλολιάκος: «Prison break»
Φώτης Κουβέλης: «Παρών»
Γιάννης Στουρνάρας: «Μνημόνιο forever»
Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Men`s fashion»
Άδωνις Γεωργιάδης: «Πώς να μοιάσετε στον Πολ Τόμσεν»

 

adwnis

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία σημαδεύτηκαν από ένα τραγικό ναυάγιο που τον ανάγκασε να παραμείνει για 7 χρόνια αποκλεισμένος στη βραχονησίδα Σεριφοπούλα, όπου επιβίωσε τρώγοντας μονάχα μονάχους-μονάχους. Διεσώθη όταν κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα άγριο δελφίνι και να το πείσει να τον μεταφέρει στη Σέριφο. Πλέον, ζει μόνιμα στο μεσαιωνικό δωμάτιο του ξενοδοχείου “ο Πρίαμος” και εργάζεται ως συνοδός κυριών.

Related Posts