«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης», δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι «έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες. Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

Με τη δήλωσή του, ο «πρώην» ακροδεξιός (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) επιχειρεί να απαντήσει στις σφοδρές αντιδράσεις για την υπουργοποίησή του και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποκηρύξει το πολιτικό του παρελθόν το οποίο ο ίδιος ομολογεί ότι ήταν εθνικιστικό…

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, όπως δήλωσε την Τετάρτη ανώτερος διπλωμάτης στην εφημερίδα Jerusalem Post, το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του.

Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται εκτενής αναφορά στην πολιτική πορεία του Μ. Βορίδη με έμφαση στο γεγονός ότι προέρχεται από το κόμμα ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός έκανε συνεχώς αντισημιτικές δηλώσεις. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης στο παρελθόν υπήρξε αρνητής του Ολοκαυτώματος, ενώ έχει εκφράσει αντισημιτικές και ξενοφοβικές ιδέες, αναφέρεται στην εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι μετά από διαμαρτυρίες της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Βορίδης έχει δεσμευτεί μέσω μιας επιστολής που έχει αποστείλει ότι θα «θέσει τέρμα στις αντισημιτικές, ρατσιστικές προκαταλήψεις που συνιστούν την άμεση παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Όπως σχολίασε, με αφορμή το παραπάνω άρθρο, ο Δημήτρης Ψαρράς στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βορίδης δεν υπήρξε ποτέ τόσο χοντροκομμένος όσο ο κ. Γεωργιάδης. Πάντοτε φρόντιζε να διατυπώνει με μισόλογα ακόμα και την υποστήριξή του στο αντισημιτικό πλαστογράφημα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», το ευαγγέλιο των συνωμοσιολόγων και αγαπημένο βιβλίο του Χίτλερ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Θεόδωρου Χατζηγώγου ο Βορίδης, την περίοδο που ήταν ακόμα αρχηγός του δικού του φιλολεπενικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο, απέφευγε να απαντήσει αν θεωρεί τα «Πρωτόκολλα» γνήσια ή πλαστά: «Δεν το ξέρω αυτό. Ακούγονται και οι δύο απόψεις. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε κάτι που πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ιστορικής μελέτης, την οποία εγώ δεν έχω διεξαγάγει» («Ελεύθερη Ωρα», 17.6.2002).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]