“Η αντίσταση μας, η αλληλεγγύη μας και η υπεράσπιση μας, μας έφεραν τη σορό του Mahir Mete Kul” αναφέρει σε ανακοίνωση του Τουρικό Λαικό Μέτωπο Ελλάδος.

“Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις από την 24 Μαρτίου 2019, βρέθηκε τελικά η σορός του Mahir Mete Kul, γιος της Ünzile Araz, η οποία είναι μέλος του συλλόγου TAYAD”

“Ως αποτέλεσμα των πιέσεων τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα και της δημοσιοποίησης του θέματος, βρέθηκε το παιδί μας”

“Μετά τις διαδικασίες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, θα παραδοθεί η κηδεία του στην οικογένεια μας”

Ο Mahir Mete Kul αγνοείται από την Κυριακή (24 Μαρτίου), όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε με τους φίλους του αναποδογύρισε στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο.

“Ο Kul ήταν φοιτητής στο τμήμα ηλεκτρ. Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Beykent της Κών/πολης και προσπάθησε να εγκαταλείψει την Τουρκία λόγω των διώξεων.

Ο Kul πέρασε 10 μήνες στη φυλακή με κατηγορίες για τρομοκρατία λόγω της συμμετοχής του σε διαμαρτυρίες που διεξήχθησαν από την ομάδα Επαναστατική Νεολαιας στα Λυκεία. (Liseli Dev-Genç).

Πριν πέντε μήνες και εν αναμονή της δίκης, βγήκε από τη φυλακή και του επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υπηρχε κίνδυνος για να καταδικαστεί.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου η βάρκα αναποδογύρισε και από τότε ο Kul αγνοείται. Ο φίλος του σώθηκε και ενημέρωσε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές και την οικογένεια του για το περιστατικό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]