Να πέφτουν νεκροί στους δρόμους σαν τις κατσαρίδες είναι το όραμα του Ζαίρ Μπολσονάρο για τους εγκληματίες στη Βραζιλία, όπου θέλει να περάσει μια νέα αυστηρότερη νομοθεσία που θα προστατεύει απ’ τη δίωξη αστυνομικούς και πολίτες που πυροβολούν κατά ατόμων που κατηγορούν για αξιόποινες πράξεις.

Σε συνέντευξή του, που προβλήθηκε τη Δευτέρα, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε πως ελπίζει το Κογκρέσο να ψηφίσει τα αμφιλεγόμενα σχέδια του να επεκτείνει ένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα που κατ’ εξαίρεση καθιστά αποδεκτές πράξεις που κανονικά θεωρούνται παράνομες.

Ακτιβιστές εκφράζουν φόβους πως αυτή η διάταξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες ανθρωποκτονίες, αλλά ο Μπολσονάρο υποστηρίζει πως θα παρέχει την απαραίτητη «νομική κάλυψη» στους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν το όπλο τους εν ώρα καθήκοντος και ότι θα επιφέρει «δραματική» πτώση στα περιστατικά βίας.

«Αυτοί οι τύποι (σ.σ. οι εγκληματίες) θα πεθάνουν στους δρόμους σαν τις κατσαρίδες και έτσι θα έπρεπε να είναι», είπε ο Μπολσονάρο, που υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί στη Βραζιλία δίνουν μια «άνιση» μάχη κατά του εγκλήματος και ότι θα έπρεπε να παρασημοφορούνται για τη χρήση του όπλου τους αντί να οδηγούνται στο δικαστήριο.

Ανέφερε μάλιστα πως «άριστοι πολίτες» δικαιούνται επίσης προστασία αν χρειαστεί να σκοτώσουν προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή ή την περιουσία τους.

Τον περασμένο χρόνο οι αστυνομικοί της Βραζιλίας σκότωσαν περίπου 6.200 ανθρώπους, συγκριτικά με τους 5.225 που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών το 2017.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]