Ένας διαδηλωτής που συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι φέρεται να έχασε μέρος του χεριού του, από έκρηξη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media αλλά και επιβεβαιώνει το RT.

Σύμφωνα με μάρτυρα που επικαλείται το δίκτυο BNFTV ο πολίτης που τραυματιστηκε ήταν φωτογράφος των κίτρινων γιλέκων. «Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος και ξέσπασαν επεισόδια έπεσε ένα δακρυγόνα στο γόνατο του και προσπάθησε να βάλει το χέρι του για να μην εκραγεί στο πόδι του και τελικά εξερράγη όταν το ακούμπησε». Ο μάρτυρας δε υποστηρίζει ότι έχει τραβήξει σε βίντεο την σκηνή.

«Τον τραβήξαμε στην άκρη και ήρθαν οι πρώτες βοήθειες. Ήταν φρικτά. Ούρλιαζε από τον πόνο και δεν είχε κανένα δάχτυλο».

13ο Σάββατο

Τα «κίτρινα γιλέκα» διαδηλώνουν για 13ο Σάββατο στους δρόμους της Γαλλίας, με φόντο την διπλωματική κρίση Ρώμης – Παρισιού.

Κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στην πλατεία Ετουάλ, στην λεωφόρο Ιλισίων Πεδίων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, η πορεία αναμένεται να περάσει από πολλά συμβολικά κτήρια της πρωτεύουσας όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, την Εθνοσυνέλευση αλλά και την Γερουσία. Η αστυνομία προς το παρόν συνοδεύει διακριτικά τα «κίτρινα γιλέκα». Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ δήλωσε νωρίτερα ότι το πρωί ότι και σήμερα, η αστυνομική παρουσία θα είναι ενισχυμένη.

Ο διαδηλωτής Ζερόμ Ροντρίγκεζ που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι το προηγούμενο Σάββατο, ανταποκρίθηκε στο σημερινή κάλεσμα και συμμετείχε στην πορεία.

Δεν ξέρει αν θα ανακτήσει την όραση του ο Jerome Rodrigues από τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]