Μετά από ένα ξενύχτι εκτός από μεθυσμένος που είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο, ένα επίσης πολύ συχνό φαινόμενο είναι να νιώσεις αφόρητη λιγούρα και πείνα στις 4 το πρωί. Και όχι για να τσιμπήσεις κάτι μικρό, αλλά κάτι που θα σε πιάσει πριν πας να ξεραθείς με τα ρούχα και τα παπούτσια στο κρεβάτι σου.

Ευτυχώς αυτή η πόλη δεν κοιμάται ποτέ, ειδικά όταν πρόκειται για φαΐ. Έτσι ο καθένας έχει το αγαπημένο του βρώμικο που ξέρει ότι όποια ώρα κι αν πεινάσει μέσα στο βράδυ θα μπορεί να φάει! Οι συντάκτες του 3point βρήκαν εννοείται τα καλύτερα, από τον Βορρά ως το Νότο αυτή η χώρα έχει παντού ένα καλό βρώμικο και εμείς σας τα παραθέτουμε.

Στον Μαύρο στη Θεσσαλονίκη
Πήγα στον Μαύρο στη Θεσσαλονίκη, μία από τις πιο διάσημες αλλά και cult καντίνες της συμπρωτεύουσας. Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια είχε παρ΄ ολίγον κλείσει, δημιουργήθηκε μέχρι και σελίδα στο facebook για το άνοιγμά της. Η καντίνα σερβίρει πεντανόστιμο βρώμικο τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ η μαγική “σάλτσα” που νοστιμίζει όλα τα σάντουίτς της βρίσκεται “παγιδευμένη” σε ένα μπουκαλάκι Ajax. Ο ιδιόκτητης της είναι ιδιαίτερα ετοιμόλογος, ενώ -σύμφωνα με δικά του λόγια- δεν σερβίρει βρώμικο στους “φλώρους” που θέλουν τα σάντουίτς του στεγνά και χωρίς πολλά υλικά.

Πού; Ιατρού Γωγούση, Σταυρούπολη

ylika

Στα Ιμαλάια του Πειραιά
Τέλειωσαν τα ποτά, πέρασε κι η ώρα, άντε πάμε για ύπνο. Ώπα! Κάτι λείπει. Μια -κλασική- βόλτα κάπου για να… τσιμπήσουμε κάτι. Αν είσαι στον Πειραιά, ξέρεις αμέσως προς τα που να πας. Στα “Ιμαλάια” στο Πασαλιμάνι θα βρεις από χοτ – ντογκ και σάντουιτς μέχρι σουβλάκια και γλυκιά κρέπα. Ειδικά το χοτ – ντογκ του όμως είναι θρυλικό. Απαλό ψωμί, ποικιλία από λουκάνικα και σάλτσες, γρήγορο σέρβις, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά τις 4πμ μαζεύεται κόσμος και ντουνιάς να φάει ένα χορταστικό βρώμικο. Ένα από τα ατού να επιλέξεις εξαρχής τον Πειραιά για να βγεις! Ό,τι πρέπει για τελευταία εικόνα και γεύση πριν το καληνύχτισμα!

Πού; Ακτή Μουτσοπούλου 50, Πασαλιμάνι

imalaia vrwmiko

Στην Παλιά Καντίνα του Γιάννη στη Νέα Ιωνία
«Θα μας πεθάνει ο Γιάννης!» Το λένε πολλοί. Το έχω ακούσει από φίλους, το έχω πει ο ίδιος. Η παλιά καντίνα του Γιάννη είναι από τις καλύτερες στην Αθήνα, γιατί “κατεβάζεις” το σάντουιτς γίγας και γουστάρεις να πάρεις κι άλλο. Ένα βρώμικο που δεν είναι και τόσο βρώμικο και αξίζει να το δοκιμάσεις, έστω κι αν πλέον η όλη φάση φέρνει περισσότερο σε σουβλατζίδικο. Το συστατικό της επιτυχίας είναι το αυτονόητο, που συχνά, αδιανόητα, οι σουβλατζήδες αγνοούν. Καλοψημένο κρέας. Η καντίνα του Γιάννη αρέσει και για ένα άλλο λόγο. Είναι η όαση στο μεθύσι σου. Το μέρος που θα στανιάρεις. Η απαραίτητη στάση πριν οδηγήσεις. Τελικά, ο Γιάννης σώζει ζωές!

Πού; Ιφιγένειας 81, Νέα Ιωνία

Ο Μερακλής στο Παλαιό Φάληρο
Όταν ακούσω τη λέξη καντίνα, το μυαλό μου πάει αυτόματα σε αυτή του «Μερακλή» στο Παλαιό Φάληρο. Δίπλα από τα Village του Φαλήρου και από τα γήπεδα «Σωτήρης Αγγελόπουλος», είναι σταθερή αξία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αν δεν άξιζε δεν θα είχε καταφέρει να σταθεί τόσο καιρό. Σχεδόν ποτέ δεν έχω πάει να φάω και να είμαι μόνος μου. Πάντα υπάρχουν κι άλλοι. Ανεξάρτητα από την ώρα. Και πώς να μην υπάρχουν, όταν είναι η μοναδική καντίνα που κάνει σάντουιτς, αλλαντικών! Ούτε κρέας ούτε τίποτα. Μόνο αλλαντικά και είναι μακράν το καλύτερο. Με πολύ μαλακό ψωμάκι και επίσης μαλακές πατάτες, το κάνει ένα από τα καλύτερα στην Αθήνα και σίγουρα μοναδικό για τον λόγο που είπα παραπάνω.

Πού; Λεωφ. Ποσειδώνος (Αγία Σκέπη)

vrwmiko allantika

Της Μαβίλη
Όσα χρόνια κι αν περάσουν η οld time classic επιλογή της Μαβίλη παραμένει κι ας μην έχει πια τις ουρές που είχε παλιότερα. Το καλό βρώμικο παραμένει καλό και νόστιμο με γκάμα επιλογών στο ψωμάκι αλλά και σε αυτά που θα βάλεις μέσα. Τα παιδιά εκεί εξυπηρετικότατα, θα πεις και καμιά κουβέντα ενώ θα προσπαθείς να κατασπαράξεις ένα σάντουιτς αρκετά χορταστικό. Δεν θα περιμένεις άλλωστε και πολύ, είναι γρήγορα τα παιδιά κι ας είναι μεσάνυχτα. Πάρτε ένα διπλό από όλα να νιώσετε.

Πού; Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας (Πλατεία Μαβίλη)

vromika

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]