Πριν το ματς του Ολυμπιακού με τη Μάλμε, ο Εμίρ Μπαϊράμι έκανε δηλώσεις σε μέσο της πατρίδας του για την ατμόσφαιρα που θα αντιμετώπιζαν οι συμπατριώτες του στο “Καραϊσκάκης”. Η πρώτη εκδοχή δηλώσεων που κυκλοφόρησε έφερε τον παίκτη του Παναθηναϊκού να περιγράφει μια καυτή ατμόσφαιρα, που όμοιά της δεν έχει συναντήσει και συνάμα απολαυστική.

Τα ελληνικά ΜΜΕ αντιμετώπισαν τις δηλώσεις Μπαϊράμι με έκπληξη, ενώ ακολούθησε βροχή από υβριστικά κι ειρωνικά σχόλια από πράσινους και κόκκινους. Κάποιοι πράσινοι και κόκκινοι, εξαιρέσεις, του έβγαζαν το καπέλο.

Λίγη ώρα αργότερα τα σάιτ παρουσίαζαν εξοργισμένο τον Μπαϊράμι να διαψεύδει τις δηλώσεις και να αποκαθιστά την αλήθεια. “Δεν θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο γήπεδο από τη στιγμή που όχι απλά δεν έχω παίξει ποτέ εκεί, αλλά δεν έχω πάει ούτε ως μέλος αποστολής”, είπε και εξήγησε ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν την κατάσταση που επικρατεί γενικά στα ελληνικά γήπεδα.

Αν ο Μπαϊράμι, πράγματι δεν αναφέρθηκε στο “Καραϊσκάκης”, καλά έκανε και διευκρίνισε τι είπε. Από την άλλη είτε τα ΄πε έτσι είτε αλλιώς, μένει ως θλιβερό συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα οι αθλητές, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν με καλά λόγια για αντίπαλη ομάδα, ειδικά αν πρόκειται για “αιώνιο εχθρό”.

Άγραφοι νόμοι που επιβάλλονται από τους χούλιγκαν και υπαγορεύονται από τις διοικήσεις των ΠΑΕ. “Γιατί να φοβάσαι να μιλήσεις Μπαϊράμι;” θα έπρεπε να είναι το ερώτημα, αλλά άπαντες στάθηκαν στην ανεπίτρεπτη δήλωση. Ανεπίτρεπτη δήλωση που στις ποδοσφαιρικά -κι όχι μόνο- ανεπτυγμένες χώρες θα ήταν απλώς μία από τις πολλές και συνηθισμένες φιλοφρονήσεις που κάνουν οι αντίπαλοι μεταξύ τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]