Την 1η Μαΐου σημειώθηκε μία ακόμη ομοφοβική και τρανσφοβική επίθεση στο κατάστημα OxyHall 2 που βρίσκεται στα Ψαχνά Ευβοίας. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στο facebook το θύμα αυτής και μέλος της τρανς κοινότητας, ο σερβιτόρος ζήτησε από την παρέα της και την ίδια να πληρώσουν και να φύγουν από το μαγαζί γιατί «ο ιδιοκτήτης δεν γουστάρει πούστηδες και τραβέλια».

O παραλογισμός δεν τελειώνει εδώ καθώς η ίδια αλλά και η παρέα της δέχθηκαν λεκτική και σωματική βία από πέντε άτομα, όταν είπαν στο σερβιτόρο ότι θα φύγουν απλά περιμένουν μία φίλη τους που είναι στην τουαλέτα. Ένας φίλος της μάλιστα στην προσπάθεια που έκανε να την προστατέψει δέχθηκε μία μαχαιριά στο χέρι. Η συνέχεια και η αντιμετώπισή της στο αστυνομικό τμήμα Νέας Αρτάκης ήταν εξίσου εξευτελιστική, ομοφοβική και απαράδεκτη.

Η κοπέλα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος και σε κατάσταση σοκ, ενώ ο φίλος της που μαχαιρώθηκε δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο.

Εν αναμονή των εξελίξεων, παραμένουν ένα ερώτημα και ένα συμπέρασμα.

Η σιωπή είναι συνενοχή γι’ αυτό δεν σιωπούμε αλλά το φωνάζουμε. Φωνάζουμε για την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη, φωνάζουμε για την συμπεριφορά του αστυνομικού. Δεν ανεχόμαστε ούτε την βία, ούτε αυτές τις συμπεριφορές.

Το ερώτημα είναι, πόσο ρατσισμό χωρά μια κοινωνία. Για πόσο θα χτυπάνε κάποιον «γιατί είναι πούστης»;

Η καταγγελία της Σ.Κ. όπως αναρτήθηκε στο fb:

«Εχθές ήταν τα γενέθλιά μου και θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία, αν είχαν ξεφύγει λίγο ακόμα τα πράγματα. Όλα κυλούσαν μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο σερβιτόρος να μας ζητήσει να πληρώσουμε και να φύγουμε γιατί όπως μας είπε: ‘ο ιδιοκτήτης δεν γουστάρει πούστηδες και τραβέλια στο μαγαζί του’ .

Αφού πληρώσαμε μας ζήτησε να φύγουμε αμέσως. Εγώ του είπα ότι θα φύγουμε μόλις επιστρέψει η φίλη μου από την τουαλέτα για να μη μας χάσει. Τότε έκανε νόημα και ήρθαν πέντε άτομα. Τα τρία ξεκίνησαν να με σπρώχνουν προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να πέσω κάτω. Στη συνέχεια με κλώτσαγαν σε όλο το σώμα και με έβριζαν.

Όταν ο φίλος μου προσπάθησε να με υπερασπιστεί τα άλλα δύο άτομα τον έσπρωξαν από τις σκάλες και τον μαχαίρωσαν στο χέρι. Εμένα με σήκωσε η φίλη μου και με οδήγησε έξω και αμέσως ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν εξευτελιστική. Μας πήγε όλους στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο αξιωματικός υπηρεσίας γέλαγε εις βάρος μου και επαναλάμβανε ότι κάνει αυτός κουμάντο εδώ μέσα. Πέρα από τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του καταστήματος οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να μου δώσουν τα στοιχεία των υπόλοιπων ατόμων», τονίζεται στην καταγγελία.

«Ζήτησα νερό επειδή ζαλιζόμουν και μου αρνήθηκαν. Στη συνέχεια λιποθύμησα λόγω έντονων πόνων που είχα. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος και σε κατάσταση σοκ».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]