Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το προχθεσινό -από κάποιους “χιουμοριστικό”- σχόλιο του πρώην πλέον συντονιστή ετεροδημοτών της ΝΔ Κώστα Στεφανίδη για την Κωνσταντίνα Κούνεβα που δεν επανεκλέχθηκε στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για όσους δεν το πληροφορήθηκαν, το σχόλιο Στεφανίδη που αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έλεγε κατά λέξη: «Τώρα που η Κουνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».

Η ανταπόκριση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πληροφορείται το γεγονός από συνεργάτες του ενώ ήταν στην Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με πληροφορίες να απαντά μέσω κινητού: “Με εντολή μου διαγράφεται αυτή τη στιγμή”. Απόφαση την οποία έκανε γνωστή ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του στο twitter: “Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας”.

Λέγεται ότι αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλα τα γαλάζια στελέχη να μην επιδείξουν ρεβανσιστική συμπεριφορά μετά τη νίκη στις Ευρωεκλογές και να μην “χαλάσουν” το προφίλ του αρχηγού που τελευταία εμφανίζεται ενωτικός και ανοιχτός ακόμα και σε όσους πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. Άλλωστε η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές της 7ης Ιουλίου έχει ξεκινήσει και μαύρες κηλίδες δεν κάνουν καλό στην εικόνα του νικητή των Ευρωεκλογών.

Μιλώντας, βέβαια, για μαύρες κηλίδες έρχεται στο μυαλό η περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ την περίοδο 2004 – 2007 και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς υπήρξε σύμβουλός του όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπεύθυνος για την επιτυχή έκβαση της εσωκομματικής προεκλογικής καμπάνιας που τον ανέδειξε πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων επ’ αμοιβή στη Μολδαβία, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ ενώ του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση αυτή δεν έσκασε τώρα ξαφνικά, την αποκάλυψε το Hot Doc τον Ιανουάριο του 2016 και σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο καταδικασμένος στο δικαστήριο η απομάκρυνσή του από το πλευρό του Κ.Μητσοτάκη ήταν εικονική αφού ο αρχηγός της ΝΔ του είπε: “Φύγε από το προσκήνιο για δυο τρεις μήνες, μέχρι να κάτσει το θέμα, δεν πρόκειται να δικαστείς, θα είσαι πίσω κανονικά”.

Σύμφωνα με το Documento, ο Γεωργιάδης ποτέ δεν έπαψε να βρίσκεται στο πλευρό του Μητσοτάκη, έστω παρασκηνιακά, ενώ η κάλυψη του από τη ΝΔ εκφράστηκε και στη δίκη με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να παρευρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις, τον Νίκο Σοφιανό και την -ευρωβουλευτή πια- Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να τον συνοδεύουν, με την τελευταία να καταθέτει υπέρ του.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα, όταν έχεις ένα τέτοιο παρελθόν κάλυψης ενός καταδικασμένου για παιδεραστία, πόσο ειλικρινής είναι η διαγραφή Στεφανίδη; Μήπως όταν κοπάσει η κατακραυγή για την “χοντράδα” του Στεφανίδη επιστρέψει ήσυχα κι αθόρυβα στο κόμμα; Μήπως απλά η άτεγκτη στάση του αρχηγού Μητσοτάκη εντάσσεται στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα και η διαγραφή ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ για τα μάτια του κόσμου;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]